Μαρκιόνε: «Ο Φέτελ πιο ''Ferrarista'' από τον Αλόνσο»

Νίκος Τσιώκος
Μαρκιόνε: «Ο Φέτελ πιο ''Ferrarista'' από τον Αλόνσο»
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε τόνισε στη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ferrari ότι ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι πιο «Ferrarista» απ' ό,τι ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο σε πέντε χρόνια.

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Σέρτζιο Μαρκιόνε για τον Σεμπάστιαν Φέτελ στη γιορτή της Ferrari ενόψει των Χριστουγέννων. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε την πρώτη του χρονιά με τη Scuderia με 3 νίκες και 14 παρουσίες στο βάθρο, ενώ στην εν λόγω εκδήλωση μίλησε στα ιταλικά, όπως είχε ευχαριστήσει και τους tifosi οπαδούς στο πόντιουμ της Ιταλίας (δεύτερη θέση).

Σε αυτό στάθηκε και ο πρόεδρος της ομάδας του Μαρανέλο τονίζοντας ότι ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πιο «Ferrarista» απ' ό,τι ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο στα πέντε χρόνια που φορούσε τα κόκκινα. «Ο Φέτελ έβγαλε ολόκληρο τον λόγο του στα ιταλικά κατά τη χριστουγεννιάτικη γιορτή του Σαββάτου.

Τον είχε μάθει απ' έξω γιατί περιείχε δύσκολες λέξεις και το έκανε με απίστευτη τελειότητα. Μόνο μερικές φορές ακουγόταν η γερμανική προφορά του. Είχε προετοιμαστεί με επιμέλεια και ηρεμία. Επέδειξε κατά την πρώτη του χρονιά στη Ferrari μεγάλη καρδιά και πάθος. Γινόταν κάθε μέρα και μεγαλύτερος ''Ferrarista''. Μοιάζει σαν να ήταν ήδη δέκα χρόνια εδώ.

Ο Αλόνσο ήταν μετά από πέντε χρόνια λιγότερο Ferrarista'' από τον Φέτελ, ο οποίος απέδειξε από την αρχή μία απόλυτη ταύτιση με τη Scuderia», είπε, αρχικά. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη διαφορά από τη Mercedes. «Θα διαπιστώσουμε ήδη στην αρχή της σεζόν στην Αυστραλία, αν γεφυρώσαμε τη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τη Mercedes».

Τέλος, αποκάλυψε πως στο παρελθόν είχε προτείνει στη Volkswagen να μπει στη Formula1. «Παρότρυνα στο παρελθόν τη Volkswagen και τη General Motors να εμπλακούν στη Formula 1. Αυτό θα έκανε καλό στο άθλημα, στους αυτοκινητοκατασκευαστές, αλλά επίσης και σ' εμάς».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!