Η ταχύτερη Skoda Octavia… RS 230

Η ταχύτερη Skoda Octavia… RS 230
Η Skoda παρουσίασε στη Γενεύη μια ειδική έκδοση της Octavia RS με 230 ίππους και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Η νέα Octavia RS 230 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Skoda που εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό το οποίο συνεργάζεται με το ESP και διαχειρίζεται καλύτερα την ισχύ στις στροφές, στέλνοντας ακόμα και το 100% της ροπής στο τροχό με την περισσότερη πρόσφυση.

Επιπλέον, αποδίδει σε σχέση με την RS η νέα έκδοση RS 230 αποδίδει 230 ίππους όπως μαρτυρά και το όνομά της, δηλαδή 10 περισσότερους ίππους, ενώ διαθέτει την ίδια ανάρτηση που είναι 15 χιλ. χαμηλότερη από της «απλή» Octavia.

Οι επιδόσεις τώρα είναι λίγο καλύτερες με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 6,7 δλ. (0,1 δλ. ταχύτερη), ενώ η τελική φτάνει τώρα τα 250 χλμ./ώρα, από τα 247 χλμ./ώρα της απλής RS, επιδόσεις που την καθιστούν την γρηγορότερη Octavia.

Οι σχεδιαστικές αλλαγές εστιάζονται στις σκουρόχρωμες λεπτομέρειες, τη νέα μάσκα, τις ζάντες ελαφρού κράματος 19 ιντσών και τις απολήξεις της εξάτμισης με τραπεζοειδές σχήμα. Στο εσωτερικό την σπορ εικόνα υπογραμμίζουν τα ειδικής σχεδίασης καθίσματα με το ραμμένο λογότυπο, που προσφέρουν καλή στήριξη στο σώμα, αλλά και άνεση.

Τέλος, το Performance Mode που ανήκει στον βασικό εξοπλισμό προσφέρει τέσσερις επιλογές, Standard, Sport, Eco και Individual προσαρμόζοντας ανάλογα τον κινητήρα, το κιβώτιο DSG, την υποβοήθηση του τιμονιού και τον κλιματισμό. Στη βασική της έκδοση η Octavia RS 230 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων και προαιρετικά με το αυτόματο DSG το οποίο συνδυάζεται με paddles αλλαγής σχέσεων στο τιμόνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!