Sport Coupe GTE: Το μέλλον της VW

Sport Coupe GTE: Το μέλλον της VW
Με σχεδιαστική άποψη και προηγμένη τεχνολογία έρχεται το Sport Coupe GTE για να δείξει το μέλλον της VW.

Δεν αποτελεί ξένο σώμα, αλλά συνέχεια της γκάμας της VW. Το Sport Coupe Concept GTE είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από τα γνωστά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, εισάγοντας παράλληλα νέες λεπτομέρειες που το καθιστούν ιδιαίτερο, όπως η νέα μάσκα με το χαμηλό καπό και τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED.

Η κουπέ αισθητική του, οι τέσσερις πόρτες και οι μεγάλες διαστάσεις του παραπέμπουν ευθέως στο Passat CC. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παρουσιάζεται στο σύνολό του μεγαλύτερο σε μήκος (4.869 χιλ.) και σε πλάτος (1.407 χιλ.), όπως και όσον αφορά το μεταξόνιο (2.841 χιλ.), πατώντας στη νέα πλατφόρμα MQB.

Η VW δίνει έμφαση στους χώρους, με τον όγκο του χώρου αποσκευών να φτάνει τα 480 λίτρα και τη διάταξη στο εσωτερικό να είναι αυστηρά τετραθέσια. Η μετάδοση περνάει στους τέσσερις τροχούς με την ισχύ να έρχεται από ένα plug-in hybrid σύνολο που αποτελείται από έναν κινητήρα βενζίνης V6 TSI και δυο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν 380 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση είναι μόλις 2,0 λίτρα/100 χλμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!