Nissan Sway… το νέο Micra

Nissan Sway… το νέο Micra
Μια ιδέα από το επερχόμενο Micra μας δίνει η Nissan με την παρουσίαση του Sway concept.

Τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μας αποκάλυψε στη Γενεύη η Nissan με την παρουσίαση του πρωτότυπου Sway. Πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο με διαστάσεις 4.010 χιλ. μήκος, 1.780 χιλ. πλάτος, 1.385 χιλ. ύψος και μεταξόνια 2.570 χιλ.

Σχεδιαστικά δείχνει συνέχεια των μοντέλων που κυκλοφορούν με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση όμως, όπως επιβάλλεται εξάλλου σε ένα concept. Η γνωστή μάσκα σε σχήμα V που χαρακτηρίζει τη Nissan κυριαρχεί στη μετώπη του, με τα κομψά φωτιστικά σώματα LED με λειτουργία ημέρας και τους μεγάλους αεραγωγούς χαμηλά να συμπληρώνουν την εικόνα.

Εντυπωσιακό είναι και το καπό, όπως και στο πίσω μέρος οι ενσωματωμένες στον προφυλακτήρα εξατμίσεις. Η απουσία μεσαία κολόνας δίνει την αίσθηση της αιωρούμενης οροφής η οποία δεν στηρίζεται πουθενά. Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε στοιχεία από το επίσης πρωτότυπο IDx, με τα λεπτά και ελαφριά καθίσματα να κλέβουν τις εντυπώσεις. Το Nissan Sway concept θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία του νέου Micra, το οποίο θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Renault κοντά στο Παρίσι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!