H Formula 1 θέλει τον…Γερμανό της!

Πέτρος Πιτσίνης
H Formula 1 θέλει τον…Γερμανό της!
Οι νέοι ιδιοκτήτες της Formula 1 προσπαθούν να προσελκύσουν στο άθλημα και άλλους Γερμανούς κατασκευαστές, ενώ σχεδιάζουν να τιμήσουν και τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Η Liberty Media θέλει περισσότερο γερμανικό χρώμα στη Formula 1. Οι νέοι ιδιοκτήτες του αθλήματος προσπαθούν να ξεπεράσουν διάφορα εμπόδια, ώστε να το κάνουν ελκυστικότερο για περισσότερους Γερμανούς αυτοκινητοκατασκευαστές εκτός της Mercedes. Σύμφωνα με το Νούμερο Ένα της Liberty Media, Tσέιζ Κάρεϊ, «στόχος μας είναι, να θελήσουν να αποκτήσουν αυτές οι εταιρείες αγωνιστικές ομάδες στη Formula 1. Γιαυτό προσαρμόζουμε τους τεχνικούς και οικονομικούς όρους του πλαισίου». Σκοπός αυτών των αλλαγών είναι η απλοποίηση των κανονισμών και η μείωση του κόστους.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Σε αυτό το μήκος κύματος βρίσκεται και η πρόθεση των νέων ιδιοκτητών της Formula 1, να τιμήσουν μία μεγάλη προσωπικότητα του αθλήματος. «Θα δώσουμε το όνομα του Μίκαελ Σουμάχερ σε μία από τις αίθουσες συσκέψεων στις κεντρικές εγκαταστάσεις μας στο Λονδίνο, για να του δείξουμε τον σεβασμό μας», αποκάλυψε ο Αμερικανός Κάρεϊ, που συνεργάζεται πλέον στενά με τον επιστήθιο φίλο του Γερμανού, Ρος Μπρόουν. Όπως ανέφερε ο Κάρεϊ, «ο Ρος κι εγώ δεν συνεργαζόμαστε μεν πολύ καιρό, όμως έχω ακούσει ήδη πολλές ιστορίες για το μοναδικό ταλέντο, τις ικανότητες, τις φιλοδοξίες, τη φυσική κατάσταση και τα συναισθήματα του Σουμάχερ. Ο Σουμάχερ αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου για έναν οδηγό της Formula 1». Όπως είναι γνωστό, ο Σούμι κατέκτησε μαζί με τον Μπρόουν την περίοδο 2000 έως 2004 στη Ferrari πέντε από τους συνολικά επτά παγκόσμιους τίτλους του.

Πάντως το πρώτο βήμα της στροφής της Formula 1 προς τη Γερμανία έγινε ήδη πριν λίγες ημέρες, οπότε ανακοινώθηκε επίσημα η επανένταξη του Γερμανικού Γκραν Πρι στο αγωνιστικό καλεντάρι του 2018. Στόχος της Liberty Media είναι να υπάρξει συνέχεια και στο μέλλον, αφού ο συγκεκριμένος αγώνας ανήκει στους ιστορικότερους του αθλήματος. Ο Κάρεϊ ανέφερε και ένα άλλο πειστικό επιχείρημα υπέρ της μεγαλύτερης εμπλοκής των Γερμανών στο άθλημα: «Εχουμε έναν Γερμανό πρωταθλητή, ένα γερμανικό αυτοκίνητο Παγκόσμιο Πρωταθλητή, έναν Γερμανό που παλεύει αυτή τη χρονιά για τον τίτλο», εννοώντας βεβαίως το Νίκο Ρόσμπεργκ, τη Mercedes και τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Δεν έχει και άδικο, εδώ που τα λέμε!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!