Το γλέντησε μέχρι το πρωί ο Ρόσμπεργκ

Νίκος Τσιώκος
Το γλέντησε μέχρι το πρωί ο Ρόσμπεργκ
Ο Νίκο Ρόσμπεργκ μίλησε για την ξεχωριστή στιγμή να κατακτά τον τίτλο στη Formula1 και να το πανηγυρίζει με την οικογένειά του τονίζοντας πως το γλέντησε μέχρι το πρωί.

Ήταν το δικό του πάρτι και η δική του στιγμή. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ αυτή τη φορά πάλεψε μέχρι τέλους και δικαιώθηκε, αφού στο τέλος ήταν αυτός που κατέκτησε τον τίτλο στη Formula1. Ο Γερμανός μίλησε γι' αυτό στο BBC Radio 5 και αναφέρθηκε στην ξεχωριστή αυτή στιγμή και στους πανηγυρισμούς με την οικογένειά του. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι το γλέντησε μέχρι τις 9 το πρωί, ενώ αναφέρθηκε στην τακτική του Λιούις Χάμιλτον και στην επόμενη μέρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είμαι ένας διπλός παγκόσμιος πρωταθλητής (διπλό ή λόγω του πατέρα του ή επειδή τα... έβλεπε διπλά!) επειδή γίναμε το πάρτι των πρωταθλητών το βράδυ της Κυριακής. Ήταν επικό, ήταν τεράστιο. Ήμουν πολύ τυχερός επειδή όλοι οι φίλοι μου και η οικογένειά μου ήταν εκεί, ήρθαν και γιορτάσαμε όλοι μαζί. Ήταν εκπληκτική στιγμή.

Νομίζω ότι μαζευτήκαμε εννιά παρά τέταρτο. Αυτό ήταν όταν είχα την τελευταία φωτογραφία στο κινητό μου. Είναι εκπληκτικά τα συναισθήματα που βγαίνουν στον αθλητισμό, απλά απίστευτα, πολύ έντονα, δεν τα βρίσκεις σε άλλους τομείς στη ζωή. Τα βρίσκεις όταν παντρεύεσαι ή όταν κάνεις παιδί, όπως είχα κι εγώ την ευτυχία να κάνω, αλλά όχι τόσο πολλά.

Η μαμά μου ποτέ δεν είχε δει δικό μου αγώνα επειδή φοβόταν πολύ, γι' αυτό ήρθε αμέσως μετά τον τερματισμό και φυσικά ήταν απίστευτο συναίσθημα όταν ανακάλυψε ότι είχα κερδίσει. Κλαίγαμε και οι δύο. Είπε ότι ήταν από τις καλύτερες στιγμές στη ζωή της και ήταν πραγματικά υπέροχο να το ακούω αυτό.

Και με τον μπαμπά μου, ήρθε λίγο αργότερο και επίσης ήταν ξεχωριστό. Ξαφνικά έγινε ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα για τα οποία μιλάω, σε κάθε συνέντευξη η μισή είναι για τον μπαμπά μου. Συνήθιζα να μην το κάνω, αλλά τώρα το λατρεύω επειδή είναι από τα πιο συγκινητικά πράγματα για μένα που κατάφερα να πετύχω ό,τι πέτυχε κι αυτός. Και να το μοιραστώ μαζί του, να το συγκρίνω είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά πράγματα για μένα», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, μίλησε:

Για την τακτική του Χάμιλτον: «Μπορείτε να καταλάβετε την άποψη της ομάδας, δεν ήταν χαρούμενοι με αυτό, αλλά την ίδια στιγμή είναι εύκολο να καταλάβεις και την προοπτική του επειδή ως οδηγοί είμαστε αγωνιστές και έχει να κάνει με το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Όμως, μπορούμε απλά να αφήσουμε την όλη συζήτηση. Δεν υπάρχει νόημα να το συζητάμε ακόμα.

Έγινε και είναι κάτι του παρελθόντος. Ο Λιούις (Χάμιλτον) είναι εκπληκτικός οδηγός, ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, αυτό είναι ξεκάθαρο. Πάντα είναι δύσκολο να τον νικήσω και αυτό κάνει την όλη φάση ξεχωριστή τώρα που επιτέλους κατάφερα να τον αφήσω πίσω και να του πάρω τον τίτλο.

Η σχέση μαζί του, έχουμε τον βασικό σεβασμό διότι ήμασταν πραγματικά καλοί φίλοι τις παλιές μέρες και αυτό θα παραμείνει. Ο σεβασμός αυτός βοηθάει, ακόμα κι αν είναι δύσκολο επειδή βρίσκεσαι στην ίδια ομάδα να παλεύεις ο ένας με τον άλλον. Είναι ένα έντονο περιβάλλον».

Για το αν ονειρεύεται να γίνει πολλάκις παγκόσμιος πρωταθλητής: «Αυτό δεν το σκέφτομαι για την ώρα. Απλά λατρεύω τη στιγμή. Τώρα έρχεται μία περίοδο με περισσότερη ένταση από ποτέ επειδή δεν υπάρχει μία μέρα ξεκούρασης για τις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες. Η ξεκούραση για μένα θα είναι να πάω σπίτι να δω τη γυναίκα μου και την κόρη μου, να πάμε για περπάτημα και άλλα τέτοια πράγματα. Αυτό είναι το πιο υπέροχο πράγμα για μένα αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!