Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλείνουν στις 10 απόψε Αττική Οδός και Εθνική Οδός για τα φορτηγά

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κλείνουν στις 10 απόψε Αττική Οδός και Εθνική Οδός για τα φορτηγά
Ποια οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής, υπό το φόβο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Μετά τα φαινόμενα εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών μέσα στα οχήματά τους στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους κεντρικούς οδικούς άξονες στα τέλη Ιανουαρίου, στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Α. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της Τετάρτης 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).

Β. Πλήρης διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από την 22.00 ώρα της Τετάρτης 9/3/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις εξαιρούνται τα παρακάτω οχήματα:

Οχήματα οδικής βοήθειας
Φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι
Οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!