Αυτή είναι η διάδοχος της Μισέλ Μουτόν στη FIA

Κώστας Μπιτσικώκος
Αυτή είναι η διάδοχος της Μισέλ Μουτόν στη FIA
H Γαλλίδα Ντέμπορα Μάγιερ τοποθετήθηκε στη θέση, με απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Σε ριζική αναδιάρθρωση της σύνθεσης των διάφορων επιτροπών της, προχωρά η νέα διοίκηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) υπό τον νέο Πρόεδρο, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγιέμ. Στη συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) αποφασίστηκε – μεταξύ άλλων – ο ορισμός της Ντέμπορα Μάγιερ στη θέση της Προέδρου της επιτροπής για τις γυναίκες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό (FIA WIM).

Ο Γαλλίδα διαδέχεται την συμπατριώτισσά της, Μισέλ Μουτόν, την μοναδική γυναίκα που έχει κερδίσει σε αγώνες του WRC (μεταξύ αυτών και στο Ράλλυ Ακρόπολις του 1982). Η Μουτόν κατείχε τη θέση της Προέδρου της επιτροπής από το 2010.

Η Μάγιερ συμμετείχε επί πολλά χρόνια σε αγώνες αυτοκινήτου, ενώ είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αγωνιστικής ομάδας Iron Lynx Motorsport Lab. Από τη νέα της θέση θα συνεχίσει τις προσπάθειες της FIA για την ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ιδίως σε κορυφαίο επίπεδο. Όχι μόνο ως αγωνιζόμενες, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η μηχανολογία και το μάρκετινγκ.

«Νιώθω τιμή και υπερηφάνεια που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για μένα, στη θέση της Προέδρου της επιτροπής. Έχω μεγάλο πάθος μου για τους αγώνες και την παρουσία των γυναικών σε αυτούς. Μεγάλη είναι επίσης η επιθυμία μου να συνεχιστεί η σημαντική πρόοδος που έχει κάνει η FIA τα τελευταία χρόνια. Η πλούσια ιστορία της Μισέλ Μουτόν στο χώρο των αγώνων σημαίνει ότι η αποστολή μου είναι δύσκολη, όμως είμαι έτοιμη για την πρόκληση. Το ταλέντο δεν έχει να κάνει με το φύλο και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να υποστηρίξω ενεργά την παρουσία των γυναικών στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», δήλωσε η Μάγιερ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!