Νέο teaser του Volkswagen Amarok

Κώστας Παστρίμας
Νέο teaser του Volkswagen Amarok
Για πρώτη φορά βλέπουμε και το εσωτερικό του γερμανικού pick up, που θα παράγεται στη Ν. Αφρική.

Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας που ανακοίνωσαν το 2019 οι Ford και Volkswagen στα επαγγελματικά οχήματα θα είναι το επόμενο VW Amarok, που θα βασίζεται στο Ford Ranger και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα νέα σκίτσα του επερχόμενου pic up, που αφορούν το εξωτερικό και για πρώτη φορά το εσωτερικό του μοντέλου.

Ωστόσο, παρά τη συγγένεια με το Ranger, το Amarok έχει αρκετά διαφορετική σχεδίαση, που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία της Volkswagen, όπως για παράδειγμα στο μπροστινό μέρος, όπου οι προβολείς είναι ενσωματωμένοι στη μάσκα και συνδέονται με μια λωρίδα LED.

amarok

Το δεύτερο σκίτσο δείχνει το εσωτερικό για πρώτη φορά. Οι ομοιότητες με το Ranger είναι εμφανείς στη μεγάλη οθόνη αφής και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων, ωστόσο υπάρχουν διαφορές όπως το τιμόνι της VW, το επανασχεδιασμένο ταμπλό με τους μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους και η επένδυση στα καθίσματα.

Η VW είναι περήφανη για τις εκτός δρόμου δυνατότητες του νέου Amarok λέγοντας ότι δεν θα το σταματά κανένα ανώμαλο έδαφος. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι η νέα γενιά θα διαθέτει καινοτομίες που δεν έχουν ξαναδεί σε αυτήν την κατηγορία, μαζί με σημαντικά περισσότερα συστήματα υποβοήθησης για τον οδηγό.

Το νέο Amarok θα παράγεται στη Νότιο Αφρική, στο εργοστάσιο της Ford στο Silverton. Αναμένεται να λανσαριστεί στην Ευρώπη στο τέλος του 2022 και στη συνέχεια θα πάει και σε άλλες αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!