Ήρθε η μέρα της πρεμιέρας του Ελληνικού ultracar «Chaos» (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ήρθε η μέρα της πρεμιέρας του Ελληνικού ultracar «Chaos» (vid)
Απόψε η Spyros Panopoulos Automotive αποκαλύπτει το εντυπωσιακό δημιούργημά της.

Μετά από πολύμηνη αναμονή, έφτασε επιτέλους η ώρα των αποκαλυπτηρίων για την SPA, τη Spyros Panopoulos Automotive που έχει προκαλέσει αίσθηση σχετικά με το συγκλονιστικό «Chaos».

Ένα δημιούργημα που σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ξεπερνά τους όρους supercar/hypercar και αποτελεί το πρώτο ultracar παγκοσμίως, δημιουργώντας μία νέα, απόλυτη κατηγορία. Και οι αριθμοί που έχουν ανακοινωθεί έως τώρα, προς τα εκεί δείχνουν.

Spyros Panopoulos Chaos

Επιδόσεις που ζαλίζουν

Επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε 1.8 δευτερόλεπτα, 100-200 χιλιόμετρα/ώρα σε 2.6 και 160-241 σε 2.2 δεύτερα! Την ίδια ώρα υπόσχεται την ιλιγγιώδη τελική ταχύτητα των 500 χιλιομέτρων/ώρα. Όλα αυτά χάρη σε ένα V10 Twin Turbo κινητήρα 4000cc που στη «βασική» του έκδοση θα προσφέρει 2000 άλογα! Θα υπάρχει και μία ακόμα ισχυρότερη, όπου η ιπποδύναμη θα σκαρφαλώνει στα 3000hp.

Σύμφωνα με τη Spyros Panopoulos Automotive θα είναι το ταχύτερο και πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο, το οποίο θα ενσωματώνει την τεχνολογία του αύριο, σήμερα.

Made in Greece

Όλα αυτά σίγουρα μας ενθουσιάζουν ως Έλληνες, ειδικά από τη στιγμή που ο κατασκευαστής υπόσχεται ότι πέρα από τη «γέννηση» του «Chaos» στη χώρα μας, εδώ θα παράγονται και τα 15-20 κομμάτια που προβλέπεται να αφορά η ετήσια δυνατότητα παραγωγής. Αρκεί βέβαια να υπάρξουν τόσα διαθέσιμα πορτοφόλια που θα μπορούν να καταβάλουν 5.5 και 12.5 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα για τις δύο εκδόσεις.

Όμως όλα αυτά κινούν και την περιέργεια στο εξωτερικό, αφού πριν από μερικές μόλις εβδομάδες το Ολλανδικό AutoWeek μοιράστηκε κατ’ αποκλειστικότητα κάποια σχέδια του Chaos που μοιάζουν αρκετά με την πρωτότυπη εκδοχή του που αποκαλύφθηκε πριν από ένα χρόνο. Η τελική μορφή ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο αυτή ματαιώθηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας.

Spyros Panopoulos Chaos

Η επίσημη ανακοίνωση της Spyros Panopoulos Automotive

«Μετά από σειρά κατοχυρώσεων πατεντών και σχεδίων και εφόσον είμαστε πλέον προστατευμένοι, είναι η ώρα να αποκαλύψουμε την δουλειά μας. Μετά από 4 έτη σκληρής δουλειάς, η στιγμή της αποκάλυψης του CHAOS είναι πιό κοντά από ποτέ. Και με αφορμή την ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) 2021/22 που είχαμε σκοπό να κάνουμε επίσημη παρουσίαση. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 θα δημοσιευθούν εικόνες και λεπτομέρειες μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive www.spyrospanopoulos.com.

Το Πρόγραμμα μας το 2022-23 έχεις ως εξής:
- Παρουσίαση του αυτοκινήτου από την ελληνική κυβέρνηση
- Παρουσίαση του αυτοκινήτου για το κοινό στο καινούριο μας κέντρο – εργοστάσιο.
- Παρουσίαση και δοκιμή από το BBC – Top Gear
- Προσπάθεια ρεκόρ τελικής ταχύτητας για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής
- Προσπάθεια ρεκόρ χρόνου στην πίστα Nurburgring για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής
- Προσπάθεια ρεκόρ επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα για το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής

Παράλληλα, την ίδια μέρα 1/11/21 θα παρουσιάσουμε το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης, και το υπέρ αυτοκίνητο υδρογόνου όπως και διάφορες άλλες δουλειές μας που ετοιμάζαμε τόσο καιρό αθόρυβα. Όπως και θα μπορούμε πλέον να δεχτούμε παραγγελίες.
Ευχαριστούμε όλους για την υποστήριξη σας και την αναμονή σας, και την αγάπη σας και για το μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό το τεχνολογικό αριστούργημα, το πρώτο ultracar του πλανήτη – περήφανα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο στην Ελλάδα από Έλληνες.
“Work hard, be patient, make history”
»

Το αυτοκίνητο υδρογόνου θα ονομάζεται «Zion», το όχημα πόλης «Cubicle» ενώ στα μελλοντικά πλάνα της εταιρείας είναι ένα ακόμα πιο συγκλoνιστικό hypercar το οποίο θα ονομαστεί «Apeiron».

Το Chaos είναι ώρες μακριά

Όλα αυτά φαντάζουν ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα, υπομονή μέχρι τις 8 το βράδυ όταν και ολοκληρώνεται η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του… Χάους! Και θα το δείτε, φυσικά, μέσα από τις σελίδες του InMotion by Gazzetta.

Spyros Panopoulos Chaos

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!