Θα επιστρέψει η Honda στην F1;

Θα επιστρέψει η Honda στην F1;
Νέα ελπίδα πως η αποχώρηση της Honda από το σπορ θα είναι προσωρινά

Η Honda αποφάσισε να αποχωρήσει από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 στο τέλος της σεζόν την οποία διανύουμε, δίνοντας απρόσμενο τέλος στην τέταρτη κατά σειρά περίοδο εμπλοκής της στο σπορ, η οποία ξεκίνησε το 2015.

Η ιαπωνική εταιρεία επέστρεψε ως προμηθευτής υβριδικών μηχανών το 2015, έχοντας τρία πολύ δύσκολα χρόνια συνεργασίας με τη McLaren. Αυτή ολοκληρώθηκε πρόωρα, με την ιαπωνική εταιρεία να στρέφεται στο στρατόπεδο της Red Bull. Το 2018 συνεργάστηκε με τη Scuderia Toro Rosso και από το 2019 με τη Red Bull Racing.

Αυτή η συνεργασία αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένη αφού περιλαμβάνει 13 νίκες με την RBR και 1 με την Toro Rosso/Scuderia AlphaTauri, 11 pole positions κι άλλες 35 παρουσίες στο βάθρο.

Max Verstappen

Παρά την αποχώρηση της Honda, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασίας τους και σε άλλους τομείς. Πέρα το «γεφύρωμα» με την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα των υβριδικών μηχανών, θα συνεργαστούν σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού ενώ η Red Bull Junior Team θα έχει στενούς δεσμούς με το Honda Formula Dream Project, με στόχο την ανάδειξη ταλέντων.

Κι αν μέχρι τώρα ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει… αναστροφή στα πλάνα των Ιαπώνων, ήρθαν τα λόγια του διευθυντή του προγράμματος, Μασάσι Γιαμαμότο, να δώσουν ελπίδα για το μέλλον.

«Προσωπικά, πιστεύω πως θα επιστρέψουμε κάποια στιγμή. Αυτή τη στιγμή η Honda επικεντρώνεται στο να γίνει κλιματικά ουδέτερη και πρέπει να επιταχύνουμε το project αυτό. Όταν σε αυτό το πλάνο τα πράγματα πηγαίνουν βάσει στόχων, θα υπάρχουν άνθρωποι εντός της εταιρείας που θα θέλουν να εμπλακούμε ξανά με την F1», είπε ο Γιαμαμότο με τα λόγια του να φιλοξενούνται στο planetf1.

Πάντως έχουμε επτά αγώνες ακόμα μπροστά μας, ξεκινώντας από το σημερινό Grand Prix Τουρκίας. Και η Honda μπορεί να αποχωρήσει έχοντας αυξήσει την παραπάνω συγκομιδή, ακόμα και έχοντας κατακτήσει τίτλο.

Max Verstappen

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!