To ιδιαίτερο ρεκόρ του Φερστάπεν

To ιδιαίτερο ρεκόρ του Φερστάπεν
Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που βαθμολογήθηκε δίχως να συμπληρώσει ούτε ένα γύρο.

Το GP Μ. Βρετανίας σημαδεύτηκε από τη σύγκρουση που είχαν οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν στον πρώτο γύρο του αγώνα. Η επαφή οδήγησε τον οδηγό της Red Bull εκτός αγώνα. Έκτοτε έγιναν δηλώσεις και από την πλευρά του Χάμιλτον και από την πλευρά του Φερστάπεν. Επιπλέον, την άποψη τους μοιράστηκαν τωρινοί οδηγοί του σπορ.

Όμως ο Φερστάπεν κατάφερε να σημειώσει ένα ξεχωριστό ρεκόρ, το οποίο επιτεύχθηκε χάρη στο νέο φορμάτ του τριημέρου. Η προσθήκη του αγώνα Sprint το Σάββατο έδωσε την ευκαιρία στους τρεις πρώτους να βαθμολογηθούν.

Ο Φερστάπεν λοιπόν έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που βαθμολογήθηκε δίχως να συμπληρώσει ούτε έναν γύρο στο GP Μ. Βρετανίας. Οι τρεις βαθμοί που πήρε το Σάββατο τον έφεραν στους 185 και πλέον βρίσκεται 8 μπροστά από τον Χάμιλτον. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στο 2021 όπου ο οδηγός που ξεκίνησε από την 1η θέση δεν συμπλήρωσε τον πρώτο γύρο. Η πρώτη φορά ήταν στο GP Μονακό, όπου ο Σάρλ Λεκλέρ δεν ξεκίνησε τον αγώνα.

Επιπρόσθετα, ο Φερστάπεν έγινε ο πρώτος οδηγός που πήρε pole position ύστερα από αγώνα. Παρά το γεγονός πως η επίσημη ονομασία ήταν «Sprint Qualifying», αποτέλεσε έναν αγώνα 17 γύρων, στον οποίο ο Ολλανδός επικράτησε.

Δεν έσπασε ρεκόρ μόνο ο Φερστάπεν

Σε άλλα ρεκόρ που σημειώθηκαν στο GP Μ. Βρετανίας, ο Χάμιλτον κέρδισε τον αγώνα έχοντας τη μεγαλύτερη ποινή χρόνου για οδηγό που ολοκλήρωσε στην 1η θέση. Ο Μίχαελ Σουμάχερ στον ίδιο αγώνα το 1998 είχε δεχθεί ποινή 10 δευτερολέπτων stop/go, όμως λόγω κανονισμών μπορούσε να την εκτίσει αφού είχε τερματίσει τον αγώνα.

Ο Χάμιλτον επίσης ισοφάρισε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες σε μία πίστα. Ο Βρετανός έχει πλέον 8 στο Σίλβερστον, 8 στο Ουγαρόρινγκ, ενώ στην κορυφή της σχετικής λίστας είναι και ο Μίχαελ Σουμάχερ με 8 νίκες στο Μάνι-Κούρ της Γαλλίας.

Ο Σάρλ Λεκλέρ οδήγησε για 49 γύρους τον αγώνα στο Σίλβερστον, τους περισσότερους από το 2019, για τη Ferrari. Τέλος, ο Λάντο Νόρις με τη McLaren επέκτεινε τους συνεχόμενους τερματισμούς στους βαθμούς στους 15 αγώνες. Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ για οδηγό της McLaren.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!