Η Γιούνα Κιμ δώρισε 100.000 δολάρια στα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας

Η Γιούνα Κιμ δώρισε 100.000 δολάρια στα παιδιά της Τουρκίας και της Συρίας

Πηνελόπη Γκιώνη

Η τελευταία δωρεά της χρυσής Ολυμπιονίκη, Γιούνα Κιμ, θα δώσει λίγο νερό, φαγητό και μία ζεστή αγκαλιά σε όλους εκείνους περνούν πολύ δύσκολες στιγμές μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Η σταρ του καλλιτεχνικού πατινάζ από την Κορέα, Γιούνα Κιμ, δώρισε 100.000 δολάρια (127 εκατομμύρια κορεάτικα γουόν) για να βοηθήσει τις προσπάθειες που γίνονται στις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

Η ανακοίνωση έγινε από τη UNICEF της Κορέα, καθώς και η ίδια είναι UNICEF Goodwill Ambassador και έχει αφιερώσει πολλά χρήματα στη φιλανθρωπία.

Σύμφωνα με την επιθυμία της πρώην αθλήτριας, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν πλήρως για την παροχή διατροφικών τροφίμων, πόσιμου νερού και αποχέτευσης, εκπαίδευσης και προστασίας για τα παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία.

«Πονάει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι τα παιδιά που δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα ακόμη και αυτή τη στιγμή στα ερείπια. Αποφάσισα να κάνω δωρεά με την ελπίδα ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να επιστρέψουν σε μια ασφαλή καθημερινότητα το συντομότερο δυνατό και ελπίζω ειλικρινά ότι η διάσωση θα μπορέσει να φτάσει σε όλα τα παιδιά», δήλωσε η χρυσή πρωταθλήτρια, σε κορεάτικα μέσα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κιμ κάνει φιλανθρωπικές δωρεές για να βοηθήσει την ανακούφιση από τις καταστροφές.

Το 2010, πριν γίνει πρέσβειρα καλής θέλησης της UNICEF, η δύο φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ δώρισε πάνω από 83.000 δολάρια στα θύματα του σεισμού της Αϊτής. Έναν χρόνο αργότερα, έδωσε το χρηματικό της έπαθλο των 27.000 δολαρίων για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα καλλιτεχνικού πατινάζ σε παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό και το τσουνάμι της Ιαπωνίας.

Η Κιμ έχει επίσης δωρίσει χρήματα για την προστασία παιδιών που υπέφεραν λόγω πολέμου και φυσικών καταστροφών στη Συρία, τις Φιλιππίνες και το Νεπάλ και έχει υποστηρίξει τις προσπάθειες του COVID-19 στην πατρίδα της.

Του χρόνου, θα είναι επίτιμη πρέσβειρα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στη Γκανγκουόν 2024 που θα διεξαχθούν από τις 19 Ιανουαρίου έως την 1η Φεβρουαρίου.

Η σκιέρ υπηρέτησε επίσης ως πρέσβειρα αθλητών για τους δύο πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων (YOG), Ίνσμπρουκ 2012 και Λιλχάμερ 2016.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]