H Πέννυ Ρόγκα
13/03/2022
ΒΟΛΕΙ

Ρόγκα στο GWomen: «Δικαίωση για τον τίτλο, ανατρίχιασα όταν φώναζαν το όνομά μου»

Φώτης Καρακούσης

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο, με την Πέννυ Ρόγκα που αναδείχθηκε και MVP της διοργάνωσης μιλώντας στο GWomen να τονίζει πως ένιωσε δικαίωση, ενώ για τον κόσμο που φώναζε το όνομά της, τόνισε πως ανατρίχιασε.

Αποστολή στο Ηράκλειο: Φώτης Καρακούσης

Η Πέννυ Ρόγκα είναι από τις παίκτριες που έζησαν τα δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Μετά τις μεγάλες επιτυχίες και τους τίτλους, βρέθηκε στους «πράσινους» σε μία εποχή που τα οικονομικά προβλήματα ήταν μεγάλα, ωστόσο έμεινε εκεί και πάλεψε και στο Ηράκλειο κατάφερε να γευτεί τον πρώτο της τίτλο με το «τριφύλλι».

Ένας τίτλος που μετά τη νίκη με 3-1 επί του ΑΟ Θήρας στον τελικό του Final-4, συνοδεύτηκε και με την ανάδειξη ως MVP της αναμέτρησης. Μια προσωπική διάκριση που δεν δίνεται εύκολα σε ένα λίμπερο, αλλά η Ρόγκα την άξιζε και με το παραπάνω. Μια διάκριση που όπως ανέφερε και στο Gazzeta αποτελεί δικαίωση για όλες τις προσπάθειες που έκανε.

Η έμπειρη παίκτρια στέκεται και στον κόσμο που φώναξε το όνομά της, επισημαίνοντας πως μόλις το άκουσε ανατρίχιασε, ενώ για την συνέχεια ναι μεν στάθηκε στην ενίσχυση του Ολυμπιακού, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θέλει μετά το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.Ρόγκα

Πέννυ τίτλος μετά από 11 χρόνια, πως νιώθεις εσύ που έχει περάσει και τα δύσκολα χρόνια του Παναθηναϊκού;

«Νιώθω δικαιωμένη, νιώθω περήφανη για όλες τις συμπαίκτριές μου, για όλο το προπονητικό τιμ, για τον χορηγό μας, για την διοίκηση, τους ανθρώπους που στα δύσκολα χρόνια ήταν εκεί δίπλα μας, μας αγκάλιασαν και προσπάθησαν να κρατήσουν τον Παναθηναϊκό όσο πιο υγιή και ζωντανό μπορούσαν».

Τελειώνει ο αγώνας με την επίθεση της Κρος. Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματα που είχες;

«Δικαίωση, ανακούφιση και ατελείωτη χαρά. Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω, απλά χοροπηδούσα, έκλαιγα, αγκάλιαζα τις συμπαίκτριές μου και έλεγα ναι επιτέλους το σηκώσαμε».

Μια επιστροφή τίτλου που ήρθε και με τον προσωπικό τίτλο του MVP

«Εντάξει αυτό είναι από τα ανήκουστο. Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, αλλά λειτούργησε για εμένα τώρα που το καταλαβαίνω ως μια δικαίωση για όλα αυτά τα χρόνια που έχω δώσει μέσα στο γήπεδο, για όλα αυτά που έχω κάνει γι' αυτή την ομάδα, για ότι έχω θυσιάσει για το βόλεϊ. Φυσικά και νιώθω περήφανη και το αφιερώνω στις συμπαίκτριές μου γιατί χωρίς αυτές δεν θα μπορούσα να το κερδίσω γιατί το άθλημα είναι ομαδικό. Φυσικά το αφιερώνω στον πατέρα μου, την μητέρα μου και στον σύντροφό μου γιατί ήταν πάντα, σε κάθε μου βήμα, σε κάθε απόφαση, στα δύσκολα, στις χαρές, στις λύπες, ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν. Αν καθίσω να μιλήσω μπορώ να ευχαριστήσω ένα εκατομμύριο ανθρώπους γιατί πραγματικά αυτά που έχω ζήσει στον Παναθηναϊκό δεν μπορώ να τα περιγράψω και την στήριξη και την αγάπη που έχω εισπράξει από τον Σύλλογο και τους οπαδούς δεν μετριέται».

Η Πέννυ Ρόγκα πανηγυρίζειΜιας και ανέφερες τους οπαδούς. Με το που βραβεύτηκες άκουσες να φωνάζουν το όνομά σου, τι σκέφτηκες εκείνη την στιγμή;

«Ανατρίχιασα. Το έχω ζήσει να είναι μέσα στο κλειστό του ΟΑΚΑ στο μπάσκετ και να είναι μέσα χιλιάδες κόσμου και να φωνάζουν ονόματα παικτών που είναι σύμβολα για τον Παναθηναϊκό και τώρα ήρθε η στιγμή να ακούσω και εγώ το όνομά μου και είναι σαν όνειρο ακόμα πραγματικά».

Για την συνέχεια τις έχεις να πεις;

«Το Κύπελλο θα το χαρούμε σήμερα και αύριο και από μεθαύριο τα κεφάλια μέσα γιατί έρχεται το πρωτάθλημα που είναι ένας ακόμα στόχος που έρχεται και θέλουμε να τον κατακτήσουμε. Τα ματς του πρωταθλήματος θα είναι πολύ συναρπαστικά θεωρώ, γιατί ο αντίπαλός μας ο Ολυμπιακός έχει ανέβει επίπεδο, αλλά και εμείς έχουμε αποδείξει πως όταν μπορέσουμε και ηρεμήσουμε και παίξουμε το βόλεϊ που παίζουμε, είμαστε ποιοτική ομάδα και δεν φοβόμαστε κανέναν».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]