garbine_muguruza
17/10/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα δεν σκέφτεται πλέον την επιστροφή στο τένις

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Ισπανίδα, πρώην Νο1 του κόσμου, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα αποφάσισε τον Απρίλιο να κάνει ένα διάλειμμα από το τένις. Τώρα, ανακοίνωσε πως το διάλειμμα αυτό παρατείνεται και πως δεν έχει στο μυαλό της την επιστροφή στο άθλημα.

«Το τένις δεν έχει μέρος στην καθημερινότητά μου» εξομολογείται η Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα, το πρώην Νο1 του κόσμου στο τένις γυναικών.

Η Ισπανίδα τον περασμένο Απρίλιο του 2023, μετά από μία δύσκολη περίοδο αγωνιστικά και έχοντας μετρήσει αρκετές συνεχόμενες ήττες, αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα. Ο τελευταίο αγώνας που είχε δώσει ήταν στο 250άρι τουρνουά της Λιόν (30/1-5/2) όπου είχε ηττηθεί από τον πρώτο γύρο.

Μετά από εκείνη την ομολογουμένως βαριά ήττα, πήρε χρόνο για την προσωπική της ζωή, όπως είχε ανακοινώσει τότε, ενώ το κοινό γνώριζε τότε μόνο πως θα απουσιάσει από το Roland Garros και το Wimbledon. Τώρα, η κάτοχος δύο τίτλων Grand slam ανακοίνωσε πως δεν σκέφτεται να επιστρέψει σε αγώνες.

«Από σήμερα, δεν έχω καμία πρόθεση. Το σχέδιό μου τώρα είναι να κοιμηθώ, να ξεκουραστώ, να είμαι με τους αγαπημένους μου, να αναπληρώσω τον χαμένο χρόνο… Δεν βλέπω τίποτα πέρα από όσα κάνω σήμερα, αύριο ή αυτή την εβδομάδα», δήλωσε η ίδια μιλώντας στο περιοδικό Women’s Health στη διάρκεια ενός event για zumba καθώς η ίδια δεν έχει αφήσει την εκγύμναση του κορμιού της.

Αυτό το διάλειμμα ήταν κάτι που το ζητούσε και το μυαλό και το σώμα της Μουγκουρούθα, ώστε να μπορέσει να κάνει όσα πράγματα επιθυμούσε και να διασκεδάσει πραγματικά τις στιγμές της, χωρίς να έχει αφήσει τη γυμναστική της ή το τένις, ως χόμπι.

«Το τένις δεν έχει πια θέση στην καθημερινότητά μου. Δίνω ακόμη προσοχή στους συναθλητές μου, κατά καιρούς θα παίξω και τένις αλλά χωρίς ένταση, περισσότερο για τη διασκέδαση. Δεν απασχολεί το μυαλό μου, τη μέρα μου ή την καθημερινότητά μου. Κάνω ένα πραγματικό διάλειμμα και προσπαθώ να μείνω μακριά από τα κορτ», επεσήμανε η ίδια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]