fsa
27/12/2022
ΠΟΛΟ

Μάντι Μάσελμαν: Διάλειμμα για την ιατρική και επιστροφή στο Παρίσι 2024 για το τρίτο της χρυσό

Πηνελόπη Γκιώνη

Ό,τι αγγίζει η Μάντι Μάσελμαν γίνεται χρυσός. Δύο χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια, πολλαπλές διακρίσεις ως η πολυτιμότερη παίκτρια, τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της γυναικείας υδατοσφαίρισης του UCLA και η λίστα συνεχίζεται… Σε αυτή τη λίστα θέλει να προσθέσει και το πτυχίο της ιατρικής!

Ο αθλητισμός ήταν αναπόφευκτος για την πρωταθλήτρια του πόλο Μάντι Μάσελμαν. Η παίκτρια από το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια μεγάλωσε με έναν παίκτη του MLB (μπέιζμπολ) και μια παίκτρια κολλεγιακού ποδοσφαίρου για γονείς. Ο Μάικ Ο’Μπράιαν ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 1984 στα 1.500 μέτρα ελεύθερο ήταν ο δάσκαλος κολύμβησης όταν μπήκε για πρώτη φορά σε πισίνα σε ηλικία τριών ετών. Όταν ανακάλυψε την υδατοσφαίριση η Μάσελμαν την ερωτεύτηκε αμέσως. Έγραψε στην επετηρίδα της έκτης τάξης του σχολείου ότι μια μέρα θα γινόταν Ολυμπιονίκης.

Στα 12 της προπονούνταν με τη ομάδα πόλο των αγοριών στο σχολείο της, με τον αδερφό της Άλεξ που ήταν τερματοφύλακας στην ομάδα του κολλεγίου του να την παρακολουθεί στενά. Στα 18 γενέθλιά της έμαθε από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας πόλο των ΗΠΑ, Άνταμ Κρικοριάν, πως θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας για τους Ολυμπιακούς του Ρίο 2016. Λίγους μήνες αργότερα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα την ευχή που είχε γράψει στην επετηρίδα του σχολείου της, κατακτώντας το χρυσό στη Βραζιλία, και ποιος να της έλεγε τότε πως θα το επαναλάμβανε, πέντε χρόνια αργότερα στο Τόκιο 2020. Από τη διοργάνωση της Ιαπωνίας, μάλιστα, έφυγε έχονας σύνολο 30 γκολ σε Ολυμπιακούς Αγώνες και μπορεί να γίνει η τοπ σκόρερ, αν ξεπεράσει τη συμπατριώτισσά της Μάγκι Στίφενς που έχει 56 γκολ. Το Παρίσι 2024 κοντοζυγώνει όμως η δις χρυσή Ολυμπιονίκης και τέσσερις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια Μάσελμαν έχει θέσει και έναν ακόμη, διαφορετικό στόχο.

Η 24χρονη αφού αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο με πτυχίο στην επιστήμη της φυσιολογίας και ολοκλήρωσε την κολλεγιακή της καριέρα με ρεκόρ 251 γκολ, γράφτηκε σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα ώστε να κάνει τη μετάβαση που θέλει στον ιατρικό τομέα. Με την ίδια τόλμη που αντιμετωπίζει τις αντίπαλές της στους αγώνες, αντιμετωπίζει και το αίμα ή το νυστέρι. Λόγως της αγάπης της για τα παιδιά σκέφτεται σοβαρά να κατευνθεί προς τη μαιευτική ή την παιδιατρική: «Πάντα μου άρεσε να βοηθάω τους άλλους! Μου αρέσει πολύ να μιλάω για την ιατρική και τώρα που πλησιάζει περισσότερο σαν όνειρο, νιώθω όλο και πιο ενθουσιασμένη» έχει δηλώσει.

Παρ' όλα αυτά οι φανς περιμένουν να τη δουν να παίζει επιτέλους στην Ευρώπη, σε συλλόγους που έχουν τεράστια ιστορία και μαζί με κορυφαίες παίκτριες από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Η ίδια δεν έχει απαντήσει ποτέ ξεκάθαρα για το αν έχει σκοπό να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό σύλλογο όμως μάλλον το όνειρο της ιατρικής βάζει φρένο στις ελπίδες των φιλάθλων. Πριν λίγες μέρες, το εξειδικευμένο στην υδατοσφαίριση μέσο Τotal waterpolo την ανέδειξε, για δεύτερη φορά, κορυφαία παίκτρια της χρονιάς.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]