hggh
03/02/2023
ΤΕΝΝΙΣ

Σερένα Γουίλιαμς: Η ήττα που ακόμη τη «στοιχειώνει» και η νέα ζωή έξω από το τένις

Σε μία μεγάλη συνέντευξη στο CBS Morning η σταρ του τένις, Σερένα Γουίλιαμς, αποκάλυψε πως μία ήττα ακόμη τη στοιχειώνει ενώ εξήγησε πως έχει έρθει η ώρα να δώσει τη ζωή της κάπου αλλού, εκτός του τένις.

Η μεγάλη κυρία των κορτ των 23 Γκραν Σλαμ, Σερένα Γουίλιαμς, αποκάλυψε ποιος είναι ο αγώνας που ακόμη δεν πιστεύει πως έχει χάσει.

Η 41χρονη σήμερα, την οποία είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε κυρίως να κερδίζει, εξήγησε πως στον τελευταίο της αγώνας δεν ήταν χαρούμενη καθώς δεν ήθελε να έχει ολοκληρώσει την καριέρα της με εκείνη την ήττα: «Στην πραγματικότητα δεν ήμουν καθόλου χαρούμενη το πρωί μετά τον αγώνα», παραδέχτηκε η Γουίλιαμς σε μια μεγάλη συνέντευξη στο CBS Mornings. «Ακριβώς λόγω του αποτελέσματος. Ήμουν εκεί για να συνεχίσω και να συνεχίσω να κερδίζω. Ναι, ήταν κάπως σαν «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άφησα αυτό το ματς να πάει χαμένο» περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ξέρετε. Προφανώς, ήταν μια σπουδαία στιγμή και μια σπουδαία ανάμνηση και ποτέ δεν αισθάνθηκα ούτε αισθάνομαι ότι άφησα κάτι, αλλά απλά ένιωσε: «Τι θα μπορούσα να είχα κάνει καλύτερα εκείνη τη μέρα;». Στον τρίτο γύρο του US Open, του τελευταίου Γκραν Σλαμ της σεζόν, η Γουίλιαμς είχε ηττηθεί από την Άιλα Τομλιάνοβιτς με 3-0 σετ. Παρά την ήττα που τη... στιγμάτισε, η ίδια ένιωθε μεγάληξ υπερηφάνεια για τον εαυτό της και όσα είχε καταφέρει να κάνει, αντλώντας βέβαια και ενέργεια από τους φανς που είχαν συγκεντρωθεί στην αρένα για να την αποχαιρετίσουν.

Μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση, η θρυλική τενίστρια αποφάσισε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και τη ζωή της και να αφιερώσει τη ζωή της σε κάτι άλλο πέρα από το τένις: «Έχω δώσει κυριολεκτικά όλη μου τη ζωή στο τένις και ήρθε η ώρα να δώσω τη ζωή μου σε κάτι άλλο. Η νίκη για μένα είναι απλά να διαλέγω τις καλύτερες συμφωνίες για να επενδύσω, ξέρετε. Χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εμένα. Χρειαζόμαστε γυναίκες να διαχειρίζονται επιταγές, γιατί πραγματικά πιστεύω πολύ στο ότι το όμοιο ελκύει το όμοιο». Βέβαια, το τένις παραμένει η μεγάλη αγάπη της ζωή της παρά όλο τον πόνο που έχει βιώσει: «Νιώθω ανακούφιση όταν κοιτάζω το κορτ του τένις. Όταν βλέπω φωτογραφίες μου από αγώνες, μπορώ να νιώσω τον πόνο που βίωνα τότε. Αλλά... σκέφτομαι ότι μου λείπει, μου λείπει να νιώθω όπως ένιωθα τότε».

Η Σερένα αυτή τη στιγμή ζει στη Φλόριντα, μαζί με τον σύζυγο και την κόρη της Ολίμπια, σε ένα μεγάλο κτήμα με φάρμα όπου καλλιεργούν λαχανικά αλλά μεγαλώνουν και... κοτόπουλα και πόνι (τα οποία η κόρη της λατρεύει) όσο εκείνη προσπαθεί να χαλαρώσει: «Μου είναι πολύ δύσκολο να χαλαρώσω, δεν ξέρω πως να το κάνω. Πρέπει να το βάλω στο πρόγραμμά μου ώστε να ξέρω πως εκείνη τη στιγμή πρέπει να χαλαρώσω».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]