ξρυησρη
13/04/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Η Σποτάκοβα επιστρέφει στον στίβο ως αντιπρόεδρος της τσέχικης ομοσπονδίας

Πηνελόπη Γκιώνη

Η θρυλική Μπάρμπορα Σποτάκοβα επιστρέφει στον στίβο με ενεργό ρόλο και πλέον θα "υπηρετεί" το άθλημα που αγαπά από τη θέση της αντιπροέδρου της τσέχικης ομοσπονδίας.

Η επιτροπή της τσεχικής αθλητικής ομοσπονδίας (CCA) επέτρεψε στην Μπάρμπορα Σποτάκοβα να γίνει αντιπρόεδρος της CCA στη συνεδρίαση του Απριλίου. Προτάθηκε για τη θέση αυτή από την επιτροπή της αθλητικής ομοσπονδίας της Πράγας και υπέβαλε την πρότασή της στην επιτροπή του CAS.

Η Σποτάκοβα αναλαμβάνει έτσι τη θέση που κατείχε για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γιαροσλάβ Γιατσέκ Πριμπάν, ο οποίος απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2024. Η θρυλική ακοντίστρια λαμβάνει αυτή τη θέση μέχρι τις τακτικές εκλογές: «Ανυπομονώ πολύ για το νέο μου ρόλο και πιστεύω ότι θα επιστρέψω στον αθλητισμό ό,τι μου έχει δώσει. Η υποστήριξη όχι μόνο από την ίδια την ομοσπονδία, αλλά και από την πολιτική των δήμων και άλλων φορέων είναι απολύτως απαραίτητη για την ανάπτυξη της ομοσπονδίας.

Τα κύρια καθήκοντά μου θα είναι να διαπραγματεύομαι επενδύσεις με εκπροσώπους πόλεων, δήμων και περιφερειών, αλλά και να δημιουργώ ευνοϊκές συνθήκες προπόνησης για όλους τους σημερινούς και μελλοντικούς αθλητές», αποκαλύπτει σχετικά με τις φιλοδοξίες της η Μπάρμπορα Σποτάκοβα και προσθέτει: «Θα ήθελα να δω τον στίβο να αποκτά ακόμη μεγαλύτερη προσοχή στην κοινότητα, κάτι για το οποίο θα προσπαθήσω στο πλαίσιο του ρόλου μου».

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Σποτάκοβα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση μόλις το 2022, αφού μάλιστα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου στο Μόναχο έχοντας μαζί της στο βάθρο το μέλλον του ακοντισμού: την Ελληνίδα Ελίνα Τζένγκο στο πρώτο σκαλί και τη Σέρβα Αντριάνα Βιλάγκος στο δεύτερο. Παράλληλα, η Σποτάκοβα διατηρεί ακόμη την υπογραφή της στο παγκόσμιο ρεκόρ του αγωνίσματος (72.28μ) ενώ κατέχει δύο χρυσά και ένα χάλκινο Ολυμπιακά μετάλλια και έχει αναδειχθεί τρεις φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]