Η Πελετέιρο Κομπαορέ αποκάλυψε πως τα social media της έδωσαν διπλάσια χρήματα από το Ολυμπιακό της μετάλλιο
11/04/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Η Πελετέιρο Κομπαορέ αποκάλυψε πως τα social media της έδωσαν διπλάσια χρήματα από το Ολυμπιακό της μετάλλιο

Πηνελόπη Γκιώνη

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο στο τριπλούν, Άνα Πελετέιρο Κομπαορέ, σε συνέντευξή της δήλωσε πως από τα social media βγάζει τα διπλάσια χρήματα από αυτά που έβγαλε από το Ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε.

Η επιτυχημένη αθλήτρια, Άνα Πελετέιρο Κομπαορέ, έχει καταγράψει μια πολύ σημαντική πορεία στον στίβο και έχει μία συλλογή με ιδιαίτερα μετάλλια. Το τελευταίο που έχει κατακτήσει, στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη, ήταν το πρώτο της ως μητέρα και φρόντισε να το πανηγυρίσει με την μόλις ενός έτους κόρη της.

(βίντεο με 5.4 εκατομμύρια προβολές)

Η Πελετέιρο Κομπαορέ, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, μιλώντας στο podcast «Tómatelo con vino» παραδέχτηκε πως ένα μεγάλο μέρος των εσόδων της προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από τον πρωταθλητισμό ή τις διακρίσεις της. Μπορεί αυτά να είναι αλληλένδετα, αφού όσο σημειώνει επιτυχίες τόσο περισσότεροι χορηγοί θα θέλουν να τους διαφημίσει, όμως η διαφορά είναι τέτοια που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ενδιαφέρον.

Η Πελετέιρο Κομπαορέ, που έχει φτάσει να βρίσκεται πάνω στο "δυσκολότερο" βάθρο του πρωταθλητισμού, έχει χτίσει μία κοινότητα στο Instagram όπου έχει περίπου μισό εκατομμύριο ακόλουθους (439K), και φροντίζει να μένει σε επαφή μαζί τους δείχνοντας μέρη της καθημερινότητάς της, της προπόνησης, της διαφορετικής πλέον ζωής της με την κόρη της αλλά και την υγεία και τη διατροφή γενικότερα ενώ παράλληλα απαντά πολύ συχνά σε ερωτήσεις του κοινού της και έτσι καταφέρνει να συνδέεται μαζί τους.

«Αν κερδίσω μετάλλια είναι 50-50 γιατί υπάρχει πολλή δουλειά δικτύωσης από πίσω που προέρχεται από το άθλημα και τον χορηγό μου, την Adidas. Είναι πολύ αισθητή, αλλά εξαρτάται από τα αποτελέσματα που έχω», λέει η Πελετέιρο, η οποία τονίζει ότι όταν δεν αγωνίζεται μπορεί να αυξήσει το οικονομικό κομμάτι που προέρχεται από τα κοινωνικά δίκτυα.

(βίντεο με 1 εκατομμύριο προβολές)

Τα κέρδη της, ωστόσο, άλλαξαν όταν έγινε μητέρα καθώς τότε δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Τότε, η ανάπτυξή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την οδήγησε να βγάζει «τα διπλάσια» από ό,τι όταν κέρδισε το πρώτο της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Κέρδισα πολύ περισσότερα επειδή μπορούσα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στα social media τονίζει και συμβουλεύει: «Αν θέλετε να κερδίσετε επιπλέον χρήματα, είναι επειδή πρέπει να δουλέψετε πάνω στην εικόνα σας».

Η Πελετέιρο Κομπαορέ δεν είναι η μόνη ελίτ αθλήτρια που από τα κοινωνικά δίκτυα βγάζει περισσότερα χρήματα από όσα της δίνουν τα μετάλλιά της όμως τουλάχιστον αυτό δεν την οδηγεί στο να χάνει το κίνητρό της. Παράλληλα, αξίζει να τονίσουμε πως τα βίντεο της Πελετέιρο με αθλητικό περιεχόμενο συγκεντρώνουν μεγαλύτερο αριθμό προβολών.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]