ana_peleteiro
04/03/2024
ΣΤΙΒΟΣ

Ανα Πελετέιρο Κομπαορέ στο Gwomen: «Ήταν όνειρό μου να γιορτάσω με την κόρη μου ένα μετάλλιο»

Πηνελόπη Γκιώνη

Μπορεί να μην αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια όμως κατάφερε να βρεθεί στο βάθρο του Παγκοσμίου, 14 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού της. Η Άνα Πελετέιρο Κομπαορέ μας χάρισε μερικές από τις πιο συγκινητικές στιγμές της διοργάνωσης.

Αποστολή στη Γλασκόβη: Πηνελόπη Γκιώνη

Η συγκέντρωσή της, η αφοσίωση, η αποφασιστικότητα στο βλέμμα της και το νεύρο που διαπερνούσε όλο το κορμί της και στην άκρη της κερκίδας η μόλις 14 μηνών κόρη της να την παρακολουθεί. Η Ανα Πελετέιρο Κομπαορέ είχε κάνει εμφανή την αποφασιστικότητά της να επιστρέψει στη διεθνή σκηνή και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκόβης το έκανε με πανηγυρικό τρόπο.

Η Ισπανίδα αθλήτρια του Ιβάν Πεντρόσο είχε δείξει πανέτοιμη από πριν φτάσει στην σκωτσέζικη πόλη και με βάση τον χαρακτήρα της, περίμεναν όλοι πως θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Η ίδια, ξεπέρασε τις προσδοκίες και κατέγραψε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της με 14.75μ για να βρεθεί στη θέση του χάλκινου μεταλλίου! Μάλιστα, μετά από αυτό το άλμα της φάνηκε πως δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένη καθώς μάλλον ξεπέρασε μόνο τις προσδοκίες του κοινού, και όχι τις δικές της.

Μετά τον αγώνα της, ο σύζυγός της και πρωταθλητής του τριπλούν, Μπέντζαμιν Κομπαορέ, πήγε κοντά της και της έδωσε στην αγκαλιά τη μικρή του κόρη που είναι μόλις ενός έτους και 2 μηνών, ώστε να μπορέσουν να γιορτάσουν μαζί αυτή τη μοναδική στιγμή.

Η Πελετέιρο Κομπαορέ, μετά τον αγώνα της, μίλησε στο GWomen σχετικά με το σπουδαίο επίτευγμα που πέτυχε:

«Ξέρεις, από την πρώτη μέρα που έμεινα έγκυος έλεγα συνεχώς ότι ο στόχος των ονείρων μου ήταν να πάρω ένα μετάλλιο και να το γιορτάσω με την κόρη μου, τον σύζυγό μου και όλη μου την οικογένεια αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα το έκανα αυτό στο πρώτο μου διεθνές πρωτάθλημα, μετά την επιστροφή. Είμαι πολύ χαρούμενη και ευγνώμων. Πάντα λέω ότι χωρίς την οικογένειά μου, χωρίς τον προπονητή μου, χωρίς τον σύζυγό μου, ακόμα και την ομοσπονδία μου που με στηρίζει από την πρώτη μέρα, αυτό θα ήταν εντελώς αδύνατο. Αυτό είναι, λοιπόν, αποτέλεσμα πολλών μικρών προσπαθειών, πολλών ανθρώπων που με βοηθούν να είμαι εδώ σήμερα και να παλέψω ξανά για να είμαι στην πρώτη θέση».

Δεδομένου πως έδειχνε μη ικανοποιημένη από τα άλματά της και πως οι Ολυμπιακοί κοντοζυγώνουν, η Ισπανίδα απάντησε με περίσσεια αυτοπεποίθηση τα εξής:

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ο στόχος μου και πριν από αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αλλά, ξέρεις, ακόμα και αν κάνω το καλύτερο άλμα της σεζόν μου ή ακόμα και το εθνικό ρεκόρ, βρίσκομαι σε έναν αγώνα. Πρέπει να παλέψω για να είμαι στην κορυφή. Έτσι, αν είμαι τρίτη, πρέπει να παλέψω για να είμαι δεύτερη ή ίσως και πρώτη.

Οπότε δεν μου αρέσει να είμαι ήρεμη ή να επαναπαύομαι γιατί έχω ήδη το μετάλλιό μου γιατί και ο τέταρτος θέλει να είναι τρίτος... Έτσι πρέπει να είμαι έτοιμη να παλέψω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου και η προσωπικότητά μου. Έτσι μου αρέσει να αγωνίζομαι μέχρι το τέλος γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε κάποιος άλλος θα πηδήξει πιο μακριά από εσένα και θα πρέπει να είσαι έτοιμος γι' αυτό».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]