Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Μπολ και Ολλανδές βοήθησαν την Τουρκία κερδίζοντας μετάλλια
07/03/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Μπολ και Ολλανδές βοήθησαν την Τουρκία κερδίζοντας μετάλλια

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Φέμκε Μπολ έβαλε στους ώμους της δύο φορές τη σημαία της Ολλανδίας, κάνοντας παράλληλα μία σημαντική κίνηση αλληλλεγγύης προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη σε χαμηλούς τόνους και χωρίς γιορτές. Οι αθλήτριες και οι αθλητές έκαναν αυτό που έπρεπε και πανηγύριζαν με συστολή τις νίκες τους. Από όλους τους πανηγυρισμούς, ξεχώρισε αυτός των Ολλανδών.

Τέσσερις Ολλανδές πρωταθλήτριες στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη μετά τη νίκη τους στη σκυταλοδρομία 4Χ400μ., σήκωσαν τη σημαία τους και πέρα από χαρά στην Ολλανδία έδιναν και έναν σημαντικό μήνυμα. Οι σημαίες τους έγραφαν: «Geef Nu» που σημαίνει «Κάνε δωρεά τώρα», παροτρύνοντας όσους το διαβάζουν να δώσουν ό,τι μπορούν για τα θύματα του φονικού σεισμού που έπληξε την Τουρκία πριν από περίπου έναν μήνα. Δίπλα σε αυτή τη φράση είχε το όνομα του πρότζεκτ που έχει στηθεί για βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους, «Giro 555».

Λίγο νωρίτερα η σταρ των 400μ. με εμπόδια, Φέμκε Μπολ, κέρδιζε τα 400μ. και μαζί με τη συθναθλήτριά της, Λίεκε Κλαβέρ που βγήκε δεύτερη, σήκωναν την ίδια σημαία δίπλα δίπλα στέλνοντας μήνυμα. Η Μπολ έθιξε αυτό το ζήτημα και στη συνέντευξη τύπου του πρωταθλήματος, όταν τόνισε πολλάκις πως στηρίζει την Τουρκία η ίδια και η χώρα της.

Το ίδιο και η αργυρή του ύψους, γυναικών, Μπριτ Βίερμαν και η αργυρή των 60μ. με εμπόδια Ναντίν Βίσερ.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ολόκληρη η ομάδα της Ολλανδίας κουβαλούσε την ίδια σημαία.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]