Εμμανουηλίδου για Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: «Νιώθω πολύ δυνατή, στόχος μου να κάνω δύο κούρσες»
28/02/2023
ΣΤΙΒΟΣ

Εμμανουηλίδου για Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: «Νιώθω πολύ δυνατή, στόχος μου να κάνω δύο κούρσες»

Πηνελόπη Γκιώνη

Το νεαρότερο μέλος της Εθνικής ομάδας στίβου, η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, μιλά με ενθουσιασμό για το ντεμπούτο της στις μεγάλες διοργανώσεις και αποκαλύπτει τις προσδοκίες της.

Στα 19 της θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου και ο ενθουσιασμός της ξεχειλίζει. Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, η πιο μικρή σε ηλικία αθλήτρια της Εθνικής ομάδας, ετοιμάζεται για... δύο κούρσες στην πολυαναμενόμενη διοργάνωση των επόμενων ημερών (2-5 Μαρτίου).

Η αθλήτρια της Κατερίνας Αλεξοπούλου διανύει μία πολύ καλή σεζόν στον κλειστό στίβο ενώ προέρχεται και από έναν καλό ανοιχτό, με αρκετά ρεκόρ και μία πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Η Εμμανουηλίδου βελτιώνεται συνεχώς και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στα χρονόμετρα ενώ αυτός είναι και ο σκοπός της στην Κωνσταντινούπολη: να γράψει έναν καλό χρόνο.

Για πρώτη φορά φέτος έτρεξε τα 60μ. γρηγορότερα από 7.40 και κατάφερε να βελτιώσει τον χρόνο της τρεις φορές μέσα στη σεζόν. Στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, στις 15 Φεβρουαρίου, η Εμμανουηλίδου τρέχοντας στον τελικό έγραψε 7.30 και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Αργότερα, τρέχοντας μαζί με την πέντε φορές πανελληνιονίκη του θεσμού Ραφαέλα Σπανουδάκη κατάφερε να την κερδίσει στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και τότε είδαμε τη νέα γενιά να έρχεται δυναμικά στο προσκήνιο.

polyniki

Η αθλήτρια του ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας έχει αγωνιστεί ξανά με τα χρώματα της Εθνικής στην κατηγορία των γυναικών, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων του 2021, όμως μόνο στη σκυταλοδρομία. Αυτή τη φορά, στο αγώνισμά της, θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της: «Νιώθω πολύ τυχερή που θα συμμετάσχω στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση κλειστού στίβου. Είμαι ενθουσιασμένη για την υπέροχη εμπειρία που θα ζήσω. Πρώτη φορά αγωνίζομαι σε κατηγορία γυναικών και το περιμένω με λαχτάρα» δήλωσε στο GWomen.

Η Εμμανουηλίδου θα έχει την ευκαιρία να τρέξει ανάμεσα σε κορυφαίες σπρίντερ της Ευρώπης και μόνο στην ιδέα πως θα τρέξουν σε διπλανούς διαδρόμους, ενθουσιάζεται περισσότερο: «Πριν λίγες μέρες στο Βελιγράδι έτρεξα δίπλα στην κορυφαία Ευρωπαία σπρίντερ την Ντίνα Άσερ Σμιθ. Ένιωσα τέλεια και η εμπειρία ήταν απίστευτη. Στην Κωνσταντινούπολη θα τρέξουν σπρίντερ όπως η Εύα Σβόμποντα, η Μουτζίνγκα Καμπούτζι και θα ήταν υπέροχο να είμαι στον δίπλα διάδρομο» εξηγεί και διευκρινίζει, όμως, πως η σπρίντερ που θαυμάζει περισσότερο από όλες είναι άλλη:«Η σπρίντερ πάντως που θαυμάζω είναι η Σέλι Αν Φρέιζερ Πράις, που πάντα είναι χαμογελαστή».

«Νιώθω πολύ δυνατή, στόχος να κάνω δύο κούρσες»

Η 19χρονη πρωταθλήτρια θα έχει την ευκαιρία στην Κωνσταντινούπολη και την Ατακιόι αρένα να κάνει μία καλή επίδοση και να δείξει πως είναι καθ’ όλα έτοιμη για τη μεγάλη σκηνή. Ο στόχος της, βέβαια, παραμένει ρεαλιστικός και δεν είναι άλλος από ένα (ακόμη) ατομικό ρεκόρ: «Η φετινή σεζόν στον κλειστό μας έχει πάει φανταστικά. Στα σχέδια μας ήταν να κάνουμε ένα πέρασμα στον κλειστό στίβο αλλά βλέποντας ότι είμαι ψηλά στο ranking αποφασίσαμε να επιδιώξουμε τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης. Όλες οι κούρσες πήγαν πολύ καλά, νιώθω πολύ δυνατή και πιστεύω ότι θα βελτιώσω κι άλλο την επίδοση μου. Ο στόχος μου από τη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι μια επίδοση κάτω από 7.30 (ατομικό ρεκόρ) και πρόκριση στον ημιτελικό. Να κάνω δύο κούρσες».

Ο προκριματικός αγώνας των 60μ. γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή (3/3) το πρωί και οι ημιτελικές κούρσες αλλά και ο τελικός είναι την ίδια μέρα, στο αογευματινό πρόγραμμα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]