Μαλάικα Μιχάμπο: Από το σκάμμα του μήκους, στις παρτιτούρες για πιάνο
28/07/2022
ΣΤΙΒΟΣ

Μαλάικα Μιχάμπο: Από το σκάμμα του μήκους, στις παρτιτούρες για πιάνο

Δημήτρης Ντζάνης

Η Μαλάικα Μιχάμπο είναι η πρωταθλήτρια κόσμου και ολυμπιονίκης στο μήκος, τις ώρες έξω από το στάδιο «ταξιδεύει» στις νότες των αγαπημένων της Σοπέν και Σούμπερτ.

Η Μαλάικα Μιχάμπο είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο μήκος γυναικών τα τέσσερα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις. Η 28χρονη Γερμανίδα πριν από μερικές ημέρες διατήρησε τον παγκόσμιο τίτλο της στο Όρεγκον, με επίδοση στα 7.12μ.

Ένα χρυσό μετάλλιο που ήρθε να προστεθεί σε αυτά από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου το 2018, από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019 και κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Από πατέρα από την Τανζανία και μητέρα από τη Γερμανία και με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ, η Μιχάμπο έχει βρει έναν τρόπο αποσυμπίεσης από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και τις σκληρές προπονήσεις, την κλασική μουσική και το πιάνο.

Σε συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Concerti η Μιχάμπο αποκάλυψε πως την κλασική μουσική την ανακάλυψε το 2016, σε ηλικία 22 ετών και μαγεύτηκε. Αμέσως άρχισε μαθήματα πιάνου και όσο περνούσε ο καιρός όλο και με περισσότερο πάθος εμβάθυνε στις σπουδές της με αγαπημένους της δημιουργούς τον Φρεντερίκ Σοπέν και τον Φραντς Σούμπερτ.

Μάλιστα, σε ανάρτησή της στο instagram, η Μιχάμπο απεικονίζεται στο πιάνο της με βιβλίο μουσικής του Σοπέν και την ίδια να σχολιάζει: «Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα. Σου δίνει συναισθήματα και κάτι να σκεφτείς. Είναι σίγουρα η τροφή της ψυχής. Για αυτό μου αρέσει να παίζω μουσική σε τακτική βάση στις μέρες μου. Το να μάθω να παίζω μουσική μού δίνει την ευκαιρία να ερμηνεύσω τον κόσμο και να εκφραστώ... Ελπίζω όλοι να έχετε έναν τρόπο να εκφραστείτε με δημιουργικό τρόπο! Σήμερα, αποφάσισα να παίξω ένα άλλο κομμάτι του Σοπέν».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]