april ross

Έιπριλ Ρος: Έγκυος η Ολυμπιονίκης του μπιτς βόλεϊ, φήμες πως αφήνει σιωπηρά την ενεργό δράση

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Έιπριλ Ρος, η οποία έχει κερδίσει από ένα Ολυμπιακό μετάλλιο κάθε χρώματος στους τρεις τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες στο μπιτς βόλεϊ , ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί που αναμένεται να προστεθεί στην οικογένειά της τον Οκτώβριο.

Η Έιπριλ Ρος, που κέρδισε το χρυσό στο Τόκιο 2021 με την Άλιξ Κλίνεμαν, έπαιξε για τελευταία φορά σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ τον Μάρτιο του 2022 και έκτοτε ασχολήθηκε με την προπονητική, αν και δεν έχει ανακοινώσει ακόμη την αποχώρησή της.

Το γεγονός όμως πως δεν έχει αγωνιστεί εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο και τώρα ανακοίνωσε πως η οικογένειά της μεγαλώνει, με τον ερχομό του πρώτου της παιδιού, φουντώνει τις φήμες πως αφήνει σιγά σιγά το μπιτς βόλεϊ χωρίς να κάνει πολύ... θόρυβο.

Όπως εξήγησε και η ίδια, έχει πετύχει όλα όσα θα ήθελε στην καριέρα της και πλέον θα ήθελε μόνο να το διασκεδάζει.

«Θα ήθελα να επιστρέψω και να παίξω κάποια στιγμή», είπε, σύμφωνα με το VolleyballMag.com και συνέχισε: «Δεν έχω τεράστια όρεξη για να επιστρέψω και να κυνηγήσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτή τη στιγμή, αλλά αν επιστρέψω και είμαι καλή κατάσταση, και νιώθω ότι παίζω καλά στο pro tour του μπιτς βόλεϊ (AVP), δεν θα το άφηνα εκτός.

Έχω καταφέρει ό,τι είχα σκοπό να κάνω στην καριέρα μου, οπότε αν παίζω από τώρα και στο εξής θέλω απλώς να είναι ένα διασκεδαστικό, καλό ταξίδι και να παίξω με κάποια με την οποία απολαμβάνω να παίζω. Δεν έχω ιδέα με ποιον θα μπορούσα να παίξω ή κάτι από αυτά. Απλώς έτσι εξελίσσεται».

Η Ρος, που πλέον είναι 40 ετών, πήρε επίσης το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο το Λονδίνο 2012 με την Τζένιφερ Κέσι και το χάλκινο στο Ρίο 2016 με την Κέρι Γουόλς Τζένινγκς.

Η Κλίνεμαν, 33 ετών, με την οποία είχε κερδίσει το χρυσό στο Τόκιο η Ρος πρόκειται να αποκτήσει το πρώτο της παιδί αυτό το καλοκαίρι και έχει πει ότι μπορεί να επιστρέψει από τον τοκετό για μια θέση στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024.

Η περίοδος πρόκρισης στο άθλημα για το Παρίσι 2024 ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και από τις ΗΠΑ θα προκριθούν μόνο δύο ομάδες.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]