trump_rapino

Επίθεση Τραμπ στην Ραπίνο: «Ωραίο σουτ Μέγκαν, η woke κουλτούρα ισούται με αποτυχία»

Πηνελόπη Γκιώνη

Για ακόμη μία φορά η σταρ του ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ραπίνο, δέχθηκε επίθεση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και αυτή τη φορά αφορμή στάθηκε το χαμένο πέναλτι που εκτέλεσε, στον πρόσφατο αγώνα με τη Σουηδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Ο αγώνας μεταξύ των ΗΠΑ και της Σουηδίας, στη φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, εξελίχθηκε σε κανονικό θρίλερ με τις Αμερικανίδες να μένουν εκτός συνέχειας μετά το αποτέλεσμα που προέκυψε από τη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, η Μέγκαν Ραπίνο, μία από τις μεγαλύτερες σταρ της ομάδας αλλά και του ποδοσφαίρου γενικά, εκτέλεσε ένα από τα πέναλτι και, δυστυχώς, αστόχησε στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το τέρμα. Η ίδια, αφού είδε τη μπάλα να καταλήγει αρκετά μακριά από τα δίχτυα, γύρισε προς τις συμπαίκτριές της και χαμογέλασε. Αυτή η κίνηση πυροδότησε πολλές αντιδράσεις από τους φαν (και μη) της ομάδας αλλά και από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Προκλητικός στις δηλώσεις του, όπως πάντα, ο Τραμπ έγραψε στο Truth Social πως πολλές από τις παίκτριες της ομάδας είναι εχθρικές προς την Αμερική και πως η woke κουλτούρα (επαγρύπνηση εναντίον φυλετικών προκαταλήψεων και διακρίσεων) ισούται με την αποτυχία, καταδεικνύοντας την Ραπίνο (ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και της LGBTQ+ κοινότητας) της οποίας της απόψεις έχει σχολιάσει και άλλες φορές, και κατέληξε γράφοντας, προφανώς ειρωνικά: «Ωραίο σουτ Μέγκαν».

 dtrump megan rapionoe

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ επιτίθεται στην Ραπίνο, αφού παλιότερα και συγκεκριμένα το 2021 είχε πει σε ομιλία του πως «Αυτή με τα μωβ μαλλιά δεν έπαιξε καλά», αναφερόμενος στην Αμερικανίδα σταρ.

«Ήταν σαν μαύρη κωμωδία, γι' αυτό γέλασα»

Τα σχόλια που δέχθηκε η Ραπίνο για το χαμόγελό της μετά το χαμένο πέναλτι σχολιάστηκε πολύ αρνητικά από μεγάλη μερίδα Αμερικανών, που θεωρητικά υποστηρίζουν την ομάδα. Η ίδια αποφάσισε να εξηγήσει για ποιο λόγο γέλασε μετά από αυτό το σουτ: «Ήταν σαν ένα άρρωστο αστείο. Για μένα, προσωπικά, ήταν σαν μαύρη κωμωδία αυτό, το ότι έχασε ένα πέναλτι.

Γι' αυτό είχα αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό μου. Σκέφτηκα «Πρέπει να με κοροϊδεύεις τώρα. Να χάσω ένα πέναλτι;». Θέλω να πω, ειλικρινά, ούτε καν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που αστόχησα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]