bonmati

Αϊτάνα Μπονμάτι: Παίκτρια της σεζόν στο Women's Champions League!

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η ταλαντούχα μεσοεπιθετική της Μπαρτσελόνα αφού κατέκτησε την πρώτη θέση σε ασίστ και γκολ φέτος αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια της σεζόν στη διοργάνωση!

Μπορεί η Πάτρι Γκιχάρο, έχοντας σκοράρει δύο φορές στον μεγάλο τελικό να της πήρε μέσα από τα χέρια το MVP του αγώνα με τη Βόλφμπουργκ, αλλά η Αϊτάνα Μπονμάτι αναδείχθηκε κορυφαία παίκτρια της διοργάνωσης!Η επιτροπή τεχνικών παρατηρητών της UEFA ανέδειξε την Ισπανίδα μεσοεπιθετική ως την παίκτρια της σεζόν για το 2022/23 αναγνωρίζοντας το πόσο πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Ευέλικτη, τεχνικά προικισμένη και με ηγετικά χαρακτηριστικά η 25ρονη άσος χρησιμοποιήθηκε σε πιο προωθημένο ρόλο αυτή τη σεζόν λόγω της απουσίας της Αλέξια Πουτέγιας λόγω τραυματισμού κι ολοκλήρωσε μια θριαμβευτική σεζόν για την ομάδα της με πέντε γκολ και οκτώ ασίστ που ήταν το ρεκόρ της στη διοργάνωση. Συνολικά είχε συμμετοχή σε 13 γκολ - περισσότερα από κάθε άλλη παίκτρια.

Παίκτρια του αγώνα στη νίκη της Μπαρτσελόνα στον τελικό του 2021 απέναντι στην Τσέλσι, η Μπονμάτι πραγματοποίησε άλλη μια συναρπαστική εμφάνιση στη νίκη του Σαββάτου με 3-2 στον τελικό απέναντι στη Βόλφσμπουργκ στο Αϊντχόφεν. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα δύο πρώτα δύο γκολ της Μπάρτσα, όταν ανέκαμψε από το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου,, συμπεριλαμβανομένης της σέντρας για την ισοφάριση της Γκιχάρο.

«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα κερδίζαμε άλλο ένα Champions League, αφού επιστρέψαμε από το 2-0. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα, αλλά αυτή η ομάδα έχει αυτό το μαχητικό πνεύμα και δεν τα παράτησε μέχρι το 97ο λεπτό. Έφτασε στην ψυχική μας δύναμη, γιατί το να ανακάμπτεις από το 2-0 είναι δύσκολο - ακόμα περισσότερο σε έναν τελικό». δήλωσε.

Στατιστικά στοιχεία της Μπονμάτι για το Champions League Γυναικών 2022/23:
Εμφανίσεις: 11
Γκολ: 5
Ασίστ: 8
Διανυθείσα απόσταση: 53.15km
Μέγιστη ταχύτητα: 29,5km/h

Εκτός από τα μετρήσιμα επιτεύγματα η έμπειρη μέσος έδειξε το μεγαλείο της κι εκτός αγωνιστικού πλαισίου, αφού κατά τους πανηγυρισμούς έβαλε ένα μπλουζάκι που καλωσόριζε τους πρόσφυγες!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]