fifawwc-melbourne

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Παρουσιάστηκε η μπάλα του τουρνουά

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Adidas γιόρτασε τα παγκόσμια αποκαλυπτήρια της επίσημης μπάλας αγώνα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών στην Αυστραλία και Νέας Ζηλανδίας σε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ακτές της Αυστραλίας.

Μια γιγάντια μπάλα -με διάμετρο 4 μέτρα- γνήσιο αντίγραφο της επίσημης μπάλας του αγώνα OCEAUNZ υψώθηκε ψηλά πάνω από το Σίδνεϊ ολοκληρώνοντας έναν γύρο του λιμανιού με ελικόπτερο. Αυτόν τον τρόπο επέλεξε η Adidas για να παρουσιάση την επίσημη μπάλα που θα χρησιμοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών το προσεχές καλοκαίρι σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία. Η μπάλα έφτασε στην εμβληματική θέα της παραλίας Bondi Beach και τοποθετήθηκε στο Marks Park, το οποίο είχε μετατραπεί σε γήπεδο ποδοσφαίρου για την εκδήλωση.

Στο Σίδνεϊ βρέθηκε πλήθος ειδικών προσκεκλημένων, όχι μόνο από την adidas και τη FIFA. Οι παίκτριες της εθνικής ομάδας γυναικών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας Κόρτνι Βάιν και Κλόντια Μπανζ, καθώς και εμβληματικοί αθλητές, όπως οι Αυστραλοί Ολυμπιονίκες Τζέσικα Φοξ και Ίαν Θορπ, ο σπουδαίος παίκτης της Ένωσης Ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας Νταν Κάρτερ και η παίκτρια της Ένωσης Ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας, δύο φορές Ολυμπιονίκης Σάρα Χίρινι, συμμετείχαν σε συζητήσεις και παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Η Αυστραλή επιθετικός Βάιν τόνισε τον αυξανόμενο ενθουσιασμό που έχει παρατηρήσει στην Αυστραλία. «Ο κόσμος που έχουμε δεχτεί είναι φανταστικός και ανυπομονώ να δω πώς θα είναι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο». Η πρώην Lioness που έγινε σχολιαστής ποδοσφαίρου Ενιόλα Αλούκο, η οποία ήταν επίσης παρούσα, ενθουσιάστηκε από τα vibes του κόσμου και την ανυπομονησία που αναπτύσσεται γύρω από το τουρνουά. Χειροκρότησε επίσης τα τεράστια βήματα που έχει κάνει το ποδόσφαιρο γυναικών.

«Το ταξίδι του ποδοσφαίρου γυναικών ήταν εκθετικό», δήλωσε. «Αποσύρθηκα το 2019, που είναι αρκετά πρόσφατο, και ακόμη και από τότε έχει υπάρξει τόσο μεγάλη πρόοδος με κάθε τρόπο. Έχει εισαχθεί νέα τεχνολογία και κάθε κομμάτι του παιχνιδιού εξελίσσεται με τέτοιο ρυθμό που όταν μεγάλωνα δεν πίστευα ποτέ ότι θα συνέβαινε στο γυναικείο ποδόσφαιρο».

Η ένατη διαδοχική μπάλα που παράγεται από την adidas για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών της FIFA, η OCEAUNZ είναι εμπνευσμένη από τα μοναδικά φυσικά τοπία των δύο διοργανωτών χωρών, με γραφικά που γνέφουν στα απέραντα βουνά της Aotearoa Νέας Ζηλανδίας και τη σύνδεση της Αυστραλίας με τον Ινδικό Ωκεανό. Η μπάλα είναι μια γιορτή των πολιτισμών και των δύο χωρών υποδοχής και περιλαμβάνει σχέδια από τον Αβορίγινο καλλιτέχνη, Chern'ee Sutton, και την καλλιτέχνη Μαορί, Fiona Collis.

H OCEAUNZ διαθέτει την ίδια τεχνολογία που είχαν οι μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν στο Μουντιάλ του Κατάρ. Φορτίζονται και παρέχουν ακριβή δεδομένα, τα οποία θα διατίθενται στους Αξιωματούχους του Video Match σε πραγματικό χρόνο. Σε συνδυασμό με τα δεδομένα της θέσης του παίκτη και με την εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης, η καινοτόμος τεχνολογία συνδεδεμένης μπάλας συμβάλλει στην ημιαυτόματη τεχνολογία οφσάιντ της FIFA και προσφέρει στους ρέφερι του VAR στιγμιαίες πληροφορίες για τη βελτιστοποίηση της λήψης αποφάσεων.

Photo Credits: fifa.com

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]