Το συγκινητικό «αντίο» της Μάρτα στον Πελέ: «Ευλογηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ευλογούμαστε από την τέχνη σου»

Το συγκινητικό «αντίο» της Μάρτα στον Πελέ: «Ευλογηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ευλογούμαστε από την τέχνη σου»

Ο πλανητής αποχαιρετά συγκινημένος τον «Βασιλιά» του ποδοσφαίρου Πελέ και η Μάρτα, η σπουδαιότερη Βραζιλιάνα ποδοσφαιρίστρια στην Ιστορία, είπε το δικό της «αντίο».

Ο Πελέ υπήρξε πολλά περισσότερα από έναν εντυπωσιακά ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Από έναν «μάγο», από έναν σούπερ σταρ. Ειδικά για τους Βραζιλιάνους ο «Βασιλιάς» ήταν ο πρεσβευτής της χώρας. Το πρόσωπό της σε όλο τον κόσμο. Το πολύτιμο φυλαχτό. Και όλοι όσοι έπαιξαν ποδόσφαιρο ήταν για χάρη του. Τους παρακίνησε η ουτοπία. Ότι μια μέρα θα μπορέσουν έστω να αγγίξουν το μεγαλείο του.

«Ο βασιλιάς μου, ο βασιλιάς μας...! Σε ευχαριστώ πολύ! Έδειξες, ή μάλλον, δίδαξες με τέχνη και μαεστρία, στον κόσμο, τη δύναμη, τη μοναδική και σε παγκόσμια κλίμακα, της εξέλιξης, της κινητοποίησης και της εμπλοκής του τόσο αγαπημένου μας αθλήματος. Με τα πόδια σου, ευλογηθήκαμε και θα συνεχίσουμε να ευλογούμαστε από την Τέχνη σου! Σ'αγαπώ Βασιλιά, αναπαύσου εν ειρήνη», ήταν τα λόγια της σπουδαίας σκόρερ που έφερε την επανάσταση στο ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα της.

Εδώ η ανάρτησή της:

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]