euro2022_england

Euro 2022: Ο θετικός αντίκτυπος της διοργάνωσης και η μελλοντική κληρονομιά αποκαλύφθηκαν σε έκθεση της UEFA

Η UEFA και η FA δημοσίευσαν μια έκθεση η οποία περιγράφει τα βασικά οφέλη του Euro Γυναικών που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι στην Αγγλία.

Η έκθεση, που εκπονήθηκε από την Ernst and Young (EY), αναλύει δεδομένα σε έξι κατηγορίες: Επιχειρησιακή επιτυχία, ανάπτυξη του επαγγελματικού παιχνιδιού, σωματική άσκηση, αθλητισμός και συμμετοχή στο ποδόσφαιρο βάσης, οικονομικός αντίκτυπος, κοινωνικός αντίκτυπος και ενισχυμένη διεθνής εμβέλεια.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η διοργάνωση της Αγγλίας έσπασε πολλά ρεκόρ συμμετοχής, μετάδοσης και αφοσίωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η έκθεση της UEFA δείχνει τον αντίκτυπο στην «επόμενη μέρα», φωτίζοντας τα βασικά στατιστικά στοιχεία της επιχειρησιακής επιτυχίας, την αύξηση των νέων ευκαιριών για γυναικεία συμμετοχή και τους δείκτες της μελλοντικής κληρονομιάς του τουρνουά.

Τα βασικά στοιχεία που περιγράφονται στην έκθεση:

Επιχειρησιακή επιτυχία

• 574.875 συνολικά θεατές στους αγώνες σε όλο το τουρνουά, συμπεριλαμβανομένων 110.555 διεθνών θεατών από 104 χώρες.

• Τελικός με κατάρριψη ρεκόρ/ 87.192 θεατές και μέσο όρο παρακολούθησης αγώνα 18.544.

• Το 85% των θεατών είναι πιθανό να παρακολουθήσει ξανά επαγγελματικές διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις ποδοσφαίρου γυναικών στο μέλλον

Ανάπτυξη του επαγγελματικού παιχνιδιού

• Αύξηση 289% στις αξίες των media rights από το προηγούμενο EURO Γυναικών.

• Το 84% των θεατών λέει ότι το Women's EURO 2022 έχει βελτιώσει την αντίληψή του για το ποδόσφαιρο γυναικών

• Το 88% των θεατών είναι πιθανό να παρακολουθήσουν μια επαγγελματική διεθνή ή εγχώρια διοργάνωση ποδοσφαίρου γυναικών στην τηλεόραση στο μέλλον

Σωματική άσκηση, αθλητισμός και συμμετοχή στο ποδόσφαιρο βάσης

• Πάνω από 416.000 νέες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν στην Αγγλία σε σχολεία, συλλόγους και την κοινότητα για τη συμμετοχή γυναικών και κοριτσιών σε δραστηριότητες ποδοσφαίρου βάσης στις πόλεις υποδοχής. Αυτό περιλαμβάνει ευκαιρίες για παιχνίδι, προπονητική, διαιτησία και εθελοντισμό!

• Περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους της περιοχής και 2 στους 5 θεατές και εθελοντές έχουν εμπνευστεί να κάνουν περισσότερο αθλητισμό και σωματική δραστηριότητα γενικά, ως αποτέλεσμα του Women's EURO 2022.

Οικονομική επίδραση

• Οι διοργανώτριες πόλεις έλαβαν 81 εκατ. £ ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα ως αποτέλεσμα του τουρνουά.

• Εγχώριοι και διεθνείς επισκέπτες πραγματοποίησαν πάνω από 552.000 ημερήσιες εκδρομές και διανυκτερεύσεις στις πόλεις υποδοχής.

• Οι συνολικές δαπάνες των θεατών έφτασαν τα 44 εκατομμύρια λίρες σε ημέρες αγώνων και ταξίδια σε όλη την Αγγλία.

Κοινωνικός αντίκτυπος

• Το 74% των κατοίκων της περιοχής πιστεύουν ότι το Women's EURO 2022 έχει φέρει την τοπική τους κοινότητα πιο κοντά.

• Το 84% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι η συμμετοχή στη δραστηριότητα/δραστηριότητες του Euro Γυναικών βελτίωσε την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους

Ενισχυμένη διεθνής εμβέλεια

• Το γυναικείο EURO με τις περισσότερες προβολές από οποιοδήποτε άλλο, με προβλεπόμενη παγκόσμια ζωντανή τηλεθέαση 365 εκατ., σε 195 περιοχές.

• Παγκοσμίως, το Women's EURO 2022 δημιούργησε 453 εκατομμύρια [αθροιστικά] αλληλεπιδράσεις, με το TikTok (39%) και το Twitter (21%) να συνεισφέρουν τα περισσότερα.

Η επικεφαλής του ποδοσφαίρου γυναικών της UEFA, Ναντίν Κέσλερ, δήλωσε: «Αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει τον θετικό αντίκτυπο που το UEFA Women's EURO 2022 εξακολουθεί να έχει πολύ καιρό μετά το τελικό σφύριγμα και την ιστορική κληρονομιά αυτού του τουρνουά. Πρέπει τώρα να αξιοποιήσουμε αυτές τις επιτυχίες για να συνεχίσουμε να προχωράμε το παιχνίδι μας για κορίτσια και γυναίκες, για να εξασφαλίσουμε περαιτέρω δεσμεύσεις για το ποδόσφαιρο γυναικών, καθώς και για να παρουσιάσουμε τα οφέλη από τη διοργάνωση αυτού του τουρνουά, καθώς η διαδικασία υποβολής προσφορών για το EURO 2025 της UEFA Γυναικών βρίσκεται σε εξέλιξη»!

Η Σου Κάμπελ μέλος του διοικητικού συμβουλίου της UEFA Women's EURO 2022 και επικεφαλής του ποδοσφαίρου γυναικών στην αγγλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FA), πρόσθεσε: «Ο στόχος μας για αυτό το τουρνουά ήταν διπλός: να παραδώσουμε ένα τουρνουά ρεκόρ και να αφήσουμε μια απτή κληρονομιά για την ανάπτυξη του γυναικείου παιχνιδιού. Είδαμε τα ρεκόρ να πέφτουν το καλοκαίρι και αυτή η έκθεση όχι μόνο το επιβεβαιώνει, αλλά υπογραμμίζει σημαντικά την απίστευτη βραχυπρόθεσμη κληρονομιά του στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Οι θαυμαστές έχουν εμπνευστεί να παίξουν και να υποστηρίξουν, με ρεκόρ συμμετοχών στα εγχώρια πρωταθλήματα και ένα sold-out Το Wembley Stadium θα περιμένουμε με ανυπομονησία σε λίγες μέρες. Η δουλειά μας σίγουρα δεν σταματά εδώ, θα συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε αυτό το τουρνουά για να εμπνέουμε θετικές αλλαγές, όχι μόνο στις διοργανώτριες πόλεις μας, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]