usa_england

Ποδόσφαιρο Γυναικών: Η ζήτηση για το Αγγλία - ΗΠΑ έριξε τη σελίδα της Ομοσπονδίας, 65.000 εισιτήρια σε μία ώρα

Μαριλένα Καλόπλαστου

Μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε το φιλικό της πρωταθλήτριας Ευρώπης Αγγλίας με την πρωταθλήτρια κόσμου Αμερική και οι φίλαθλοι παρέμειναν σε online ουρά 45.000 ανθρώπων για ένα εισιτήριο.

Μια άνευ προηγουμένου ζήτηση εισιτηρίων για φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου γυναικών, οδήγησε στην κατάρρευση της ιστοσελίδας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αγγλίας και ανάγκασε τους οπαδούς να περιμένουν σε online ουρά με περισσότερους από 45.000 ανθρώπους.

Η FA ανακοίνωσε ότι η Αγγλία, πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα φιλοξενήσει τις ΗΠΑ, τις κατόχους του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στις 7 Οκτωβρίου στο «Γουέμπλεϊ». Αυτή η είδηση οδήγησε στην αύξηση των αγορών εισιτηρίων και στους υποστηρικτές που είχαν πρόσβαση στον ιστότοπο δόθηκε εκτιμώμενος χρόνος αναμονής άνω της μίας ώρας.

Μέσα σε λιγότερο από 60 λεπτά πουλήθηκαν 65.000 εισιτήρια!

Η Αγγλία και οι ΗΠΑ αναμετρήθηκαν για τελευταία φορά στο SheBelieves Cup το 2020 στο Ορλάντο. Πριν από αυτό συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 στη Γαλλία, με τις ΗΠΑ να κερδίζουν με 2-1 και να κατακτούν το τρόπαιο.

Το φιλικό του Wembley σχετίζεται με την πρόκριση της Αγγλίας τον επόμενο μήνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 που διεξάγεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Έχει πέντε βαθμούς διαφορά από την Αυστρία στον όμιλο D και χρειάζεται έναν βαθμό εκτός έδρας με την Αυστρία στις 3 Σεπτεμβρίου ή μια νίκη κόντρα στο Λουξεμβούργο στο Στόουκ τρεις ημέρες αργότερα. Μάλιστα η FA έχει πουλήσει περισσότερα από 20.000 εισιτήρια για εκείνο το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας μετά τη νίκη εναντίον της Γερμανίας την Κυριακή.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]