englandeuro

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία κόντρα στην πρωταθλήτρια κόσμου Αμερική στο «Γουέμπλεϊ»

Η νικήτρια του Euro 2022, Αγγλία, θα παίξει με την εθνική ομάδα γυναικών των ΗΠΑ στο Γουέμπλεϊ στις 7 Οκτωβρίου, με τις lionesses να απέχουν μόλις ένα βαθμό από την εξασφάλιση της θέσης τους στο τουρνουά το επόμενο καλοκαίρι.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική γυναικών των ΗΠΑ σε φιλικό παιχνίδι στον ναό του ποδοσφαίρου της Αγγλίας!

Ο αγώνας εξαρτάται από την πρόκριση των Lionesesses στο Παγκόσμιο Κύπελλο, από την οποία απέχουν μια ανάσα. Συγκεκριμένα χρειάζεται να κερδίσει έναν βαθμό εκτός έδρας με αντίπαλο την Αυστρία το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου ή, σε αντίθετη περίπτωση χρειάζεται μια νίκη εντός έδρας επί του Λουξεμβούργου, την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, για να επιβεβαιώσουν τη θέση τους στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το επόμενο καλοκαίρι.

Το Gazzetta και το GWomen βρίσκονται στο Λονδίνο για τον τελικό του Euro Γυναικών 2022 με αποκλειστικό χορηγό το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι.

Εάν εξασφαλίσουν την πρόκριση, τότε οι Λέαινες θα έχουν έναν box office ματς εναντίον των κατόχων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο μεγάλος αγώνας είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στο «Γουέμπλεϊ». Η μάχη των δύο ομάδων θα είναι η πρώτη τους συνάντηση σε αυτό το στάδιο.

Η ώρα του παιχνιδιού με τις ΗΠΑ, που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη θέση τους στο Παγκόσμιο του 2023, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί. Ο αγώνας του Οκτωβρίου θα είναι η πρώτη επίσκεψη της USWNT στο Γουέμπλεϊ από τον αγώνα τους για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, όταν σφράγισαν τη νίκη με 2-1 επί της Ιαπωνίας.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]