hegerberg

Άντα Χέγκερμπεργκ: Η βασίλισσα των Lyonnaises

Μαριλένα Καλόπλαστου

Η Νορβηγίδα στράικερ ισοφάρισε στο 100ο παιχνίδι της Λυών στο Champions League, το ρεκόρ σκοραρίσματος της Άνια Μιτάγκ (51) και στο δικό της 50ο ματς στην Ευρώπη, το ξεπέρασε.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ να στέκομαι εδώ ένα χρόνο μετά (τον τραυματισμό μου). Έχω κάνει πολύ δρόμο, σοκάρομαι όταν το σκέφτομαι», είπε μετά τον αγώνα, κρατώντας τη σημαία της Νορβηγίας.

Ευχαριστούμε την Aegean για την υποστήριξη της αποστολής #gwomengoestotorino για τον τελικό Champions League Γυναικών 2022.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Άντα Χέγκερμπεργκ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο 23ο λεπτό για το 2-0 της Λυών και δέκα λεπτά αργότερα, ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι βρίσκοντας την Καταρίνα Μακάριο στο δεύτερο δοκάρι για το 3-0 των Lyonnaises.

«Είναι ομαδική δουλειά, ομαδική δουλειά όλη τη μέρα, μωρό μου. Απίστευτες συμπαίκτριες, είμαι πολύ περήφανη γι' αυτές, η νίκη φέτος δεν ήταν εύκολη», συμπλήρωσε επίσης.

Η διεθνής Νορβηγίδα που τερμάτισε την «αυτοεξορία» της θα δώσει το παρών το καλοκαίρι στο Euro της Αγγλίας και παρότι έχει ήδη έξι Champions League δεν δείχνει κανένα σημάδι ικανοποίησης!

«Συνέπεια, σκληρή δουλειά, φυσικά υπάρχει κίνητρο. Είμαι μόνο 26, οπότε ας συνεχίσουμε έτσι!», δήλωσε.

Στο 100ο παιχνίδι της Λυών στο Champions League, η Χέγκερμπεργκ ισοφάρισε το ρεκόρ σκοραρίσματος της Άνια Μιτάγκ (51). Στο δικό της 50ο ματς στην Ευρώπη, το ξεπέρασε και πλέον με 59 γκολ σε 61 εμφανίσεις είναι η πρώτη all-time σκόρερ του θεσμού.

Η Γερμανίδα επιθετικός Άνια Μιτάγκ αποσύρθηκε τον Μάιο του 2019 φέροντας τον τίτλο της πρώτης παίκτριας που φτάνει τα 50 γκολ στο Champions League γυναικών. Τίτλο που κατέκτησε στις 11 Οκτωβρίου του 2017 σκοράροντας για την Ρόσενγκαρντ εναντίον της Olimpia Cluj στους «32» της διοργάνωσης. Η έμπειρη διεθνής κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στην καριέρα της με την Τουρμπίνε Πότσνταμ πριν μετακομίσει στη σουηδική Ρόσενγκαρντ και στη συνέχεια αγωνιστεί για τις Παρί Σεν Ζερμέν και Βόλφσμπουργκ.

Η Μιτάγκ χρειάστηκε 68 παιχνίδια για να σκοράρει 50 τέρματα. Η Χέγκερμπεργκ μόλις 49! Ένα πέναλτι στο εκτός έδρας παιχνίδι της Λυών στην έδρα της Fortuna Hjørring στους «16» της διοργάνωσης τον Οκτώβριο του 2019 ήταν το 50ο της τέρμα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ακολούθησε ο τραυματισμός της που την άφησε στα πιτς για όλο το 2020 και μεγάλο μέρος του 2021.

Η Νορβηγίδα όμως επέστρεψε και «απειλεί» να ξαναγράψει τα βιβλία ρεκόρ της διοργάνωσης με τρόπου που έκαναν οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Η έμπειρη φορ χρειάστηκε μόλις 37 παιχνίδια για να φτάσει τα 37 γκολ και με 15 τέρματα το 2017/18 έσπασε το ρεκόρ των 14 τερμάτων σε μία μόνο σεζόν, το οποίο κατείχε η ίδια όταν χρίστηκε πρώτη σκόρερ για τη Λυών το 2015/16. Το χατ-τρικ της στον τελικό του 2019 κόντρα στην Μπαρτσελόνα την ανέβασε στην πρώτη τετράδα των all time scorers.

Στο 100ο παιχνίδι της Λυών στη διοργάνωση και 49ο για εκείνη ισοφάρισε την Μιτάγκ (51 τέρματα). Ενώ στο 50ο της ματς έσπασε το ρεκόρ της Γερμανίδας σκοράροντας δύο ακόμα γκολ. Στον τελικό κόντρα στην Μπαρτσελόνα το βράδυ του Σαββάτου (21/05), η πολύπειρη στράικερ είχε 44 επαφές με τη μπάλα, 1 γκολ, 5 σουτ εκ των οποίων τα 2 εντός εστίας, 1 ασίστ, 16/26 εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 δοκάρι!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]