Η Nadine Kessler στην κλήρωση των ομίλων του euro γυναικών

Η Ναντίν Κέσλερ για τα σχέδιά της για το EURO Γυναικών

Ελένη Τζάντασεκ

Λίγο πριν τον τελικό του Champions League και με το Women’s EURO να πλησιάζει, η Ναντίν Κέσλερ μίλησε στο 46ο UEFA Congress στη Βιέννη για τα σχέδιά της για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

«Μην πείτε ποτέ ξανά ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το άθλημα», είπε η Nadine Kessler, η φετινή κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου της UEFA στη Βιέννη. «Αν δώσουμε στο άθλημα χώρο, ο κόσμος θα έρθει». Η Kessler, επικεφαλής της UEFA για το ποδόσφαιρο γυναικών και πρώην παίκτρια, έχει προσπαθήσει πάρα πολύ για να φτάσει το άθλημα στην Ευρώπη εκεί που είναι σήμερα κι έχει ακόμα μεγαλύτερα σχέδια για το EURO το καλοκαίρι.

H φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα στην Αγγλία, με αγώνες σε 10 εμβληματικά στάδια της χώρας, και θα είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Τους αγώνες αναμένεται να παρακολουθήσουν live μέσω του διαδικτύου τουλάχιστον 250 εκατομμύρια θεατές, ενώ έχουν πουληθεί ήδη 400.000 εισιτήρια. Τα χορηγικά πακέτα έχουν επίσης εξαντληθεί. Φέτος στη νικήτρια ομάδα θα δοθεί χρηματικό έπαθλο της τάξης των 16 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό πρωτοφανές στην ιστορία του EURO Γυναικών.

Απώτερος στόχος του πρωταθλήματος είναι να αφήσει κληροδότημα για τις επόμενες γενιές. Η UEFA σκοπεύει να δημιουργήσει 500.000 νέες ευκαιρίες για κορίτσια και γυναίκες στην Αγγλία να ασχοληθούν σοβαρά με το ποδόσφαιρο, ακόμα και μετά το σφύριγμα λήξης του τελικού, με 300 νέες προπονητικές θέσεις και 350 νέες θέσεις διαιτησίας. Θα δοθεί επίσης η δυνατότητα σε 120.000 περισσότερα κορίτσια να ξεκινήσουν να παίζουν ποδόσφαιρο στο σχολείο.

Η Kessler έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως «τώρα πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε περισσότερο από ποτέ, γιατί η ενίσχυση του γυναικείου ποδοσφαίρου δεν είναι απλώς μια καλή κίνηση ή μια σωστή κίνηση, αλλά η πιο λαμπρή κίνηση». Το EURO γυναικείου ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει στις 6 Ιουλίου. Προς το παρόν, περιμένουμε με αγωνία τον τελικό του Women's Champions League στις 21 Μαΐου.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]