OLfeminin

Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών: Ρεκόρ προσέλευσης για το ποδόσφαιρο γυναικών στη Γαλλία και πρόκριση των «λιονέ»

Μαριλένα Καλόπλαστου

Ο δεύτερος ημιτελικός του Champions League Γυναικών μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Λυών (1-2) που είδες τις φιλοξενούμενες να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης (όπου θα βρουν την Μπαρτσελόνα) φιλοξενήθηκε στο Parc des Princes υπό το βλέμμα 43.254 θεατών. Αριθμός ρεκόρ για έναν αγώνα ποδοσφαίρου γυναικών στη Γαλλία!

Σε ένα βράδυ που η Μπαρτσελόνα υπέστη μια ήττα σοκ με 2-0 από τη Βόλφσμπουργκ, την πρώτη της σε 45 αγώνες, παίρνοντας ωστόσο την πρόκριση στον τελικό της 21ης Μαΐου με συνολικό σκορ 5-3 επί των Γερμανίδων, 500 μίλια δυτικά η Λυών προσπαθούσε να κάνει μια δήλωση!

Έχει γίνει πολύς λόγος για τις Καταλανές νέες βασίλισσες της Ευρώπης και δεν πέρασε απαρατήρητο στη Γαλλία. «Υπήρχε γυναικείο ποδόσφαιρο πριν από τη Μπαρτσελόνα και παιζόταν εδώ για χρόνια», είχε πει η Χέγκερμπεργκ στην L'Equipe νωρίτερα αυτόν τον μήνα. «Πρέπει να κερδίσουμε ξανά για να ανακτήσουμε τη θέση μας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο», συμπλήρωσε η πολύπειρη άσος της Λυών.

Και με το δικό της τέρμα και εκείνου της αρχηγού της ομάδας Γουέντι Ρενάρ η Λυών πήρε τη νίκη στον δεύτερο ημιτελικό με την Παρί Σεν Ζερμέν και το εισιτήριο για τον μεγάλο ραντεβού του ποδοσφαίρου Γυναικών! Το τέρμα της Μαρί Αντοινάτε Κατοτό (1-1) έφερε το ματς στην κόψη του ξυραφιού στο τελευταίο ημίωρο, με την Λυών να είναι όμως αυτή που πανηγύρισε τελικώς την πρόκριση!

Οι Γάλλοι μπορεί να μην έφθασαν στο εξωπραγματικό 91.648 που παρακολούθησαν το Μπαρτσελόνα - Βόλφσμπουργκ, τον πρώτο ημιτελικό του Champions League στο «Καμπ Νόου», αλλά έδωσαν δυναμικό παρών στο «σπίτι» της Παρί το Σάββατο (30/04).

Τα 43.254 ζευγάρια μάτια που είδαν από κοντά τον γαλλικό εμφύλιο και τη νίκη της Λυών επί της γηπεδούχου Παρί υπέγραψε ένα νέο ρεκόρ προσέλευσης για το ποδόσφαιρο γυναικών στη χώρα. Το προηγούμενο κατείχε η Λυών σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην αιώνια αντίπαλο τον Νοέμβριο του 2019 τον οποίο παρακολούθησαν 30.661 θεατές.

Η γυναικεία ομάδα των Παριζιάνων κατέρριψε χθες και το δικό της προσωπικό ρεκόρ προσέλευσης. Το προηγούμενο νούμερο ήταν στα προημιτελικά του Champions League κόντρα στην Μπάγερν με το Parc des Princes να έχει 27.262 θεατές.

«Ζεσταίνονται οι καρδιές μας όταν βλέπουμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήρθαν για να μας στηρίξουν», είπε η αρχηγός της PSG Γκρέις Γκειόρο. «Για μας είναι πραγματικό κίνητρο να παίζεις μπροστά σε ένα τέτοιο κοινό. Όταν είσαι παίκτης ονειρεύεσαι να παίζεις μπροστά σε μεγάλα πλήθη», ήταν τα λόγια της Αυστραλής αμυντικού της Λυών Έλι Κάρπεντερ.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι επί γαλλικού εδάφους, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών το 2019, τον τελικό μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ολλανδίας (2-0) παρακολούθησαν 57.900 θεατές, στο στάδιο Groupama της Λυών!

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]