H Κλαρκ πανηγυρίζει
07/04/2024
ΜΠΑΣΚΕΤ

Κολλεγιακό μπάσκετ γυναικών: 17 εκατομμύρια τηλεθέατες παρακολούθησαν τον ημιτελικό του NCAA

Πηνελόπη Γκιώνη

Το μπάσκετ γυναικών στο NCAA έχει καταρρίψει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης και ακόμη δεν έχει παιχτεί ο τελικός ενώ το ενδιαφέρον γύρω από αυτό δίνει τεράστια ώθηση στον γυναικείο αθλητισμό στο σύνολό του.

Η αναμέτρηση του Final Four μπάσκετ γυναικών του NCAA μεταξύ των UConn Huskies και των Iowa Hawkeyes κατέρριψε κάθε ρεκόρ τηλεθέασης αφού έγινε το ματς με το μεγαλύτερο ποσοστό τηλεθέασης και, σύμφωνα με το ESPN, αποτέλεσε τον αγώνα μπάσκετ (ανδρών ή γυναικών, κολλεγιακό ή επαγγελματικό) με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που έχει καταγραφεί ποτέ στο κανάλι. Και αξίζει να αναφέρουμε πως το ESPN μεταδίδει τους αγώνες του NBA από το 2002...

Στα χαρτιά, σίγουρα φαινόταν ότι θα ήταν δύσκολο για αυτό το παιχνίδι να ξεπεράσει την αναμέτρηση της Elite Eight μεταξύ Iowa και LSU όσον αφορά την τηλεθέαση αφού η κόντρα των Κέιτλιν Κλαρκ και Έιντζελ Ρις σε συνδυασμό με εξαιρετικό μπάσκετ, αποτελούσε έναν τέλειο συνδυασμό που έλκυε πολύ μεγάλο κοινό. Την περσινή αναμέτρηση μεταξύ των δύο, στον τελικό του NCAA 2023, την είχαν παρακολουθήσει 12,3 εκατομμύρια τηλεθεατές, γεγονός πραγματικά ιστορικό και για το γυναικείο κολεγιακό μπάσκετ αλλά και για τον γυναικείο αθλητισμό συνολικά.

Έναν χρόνο μετά και λίγο πριν παιχτεί ο μεγάλος τελικός για φέτος, το ρεκόρ αυτό φθεωρείται ένα παλιό milestone το οποίο έχει ξεπεραστεί. Κατά μέσο όρο, 14,2 εκατομμύρια τηλεθεατές, με μέγιστη τηλεθέαση τα 17 εκατομμύρια, παρακολούθησαν τον ημιτελικό αγώνα μεταξύ των UConn Huskies και των Iowa Hawkeyes και ο συγκεκριμένος αγώνας έγινε ο πιο δημοφιλής αγώνας μπάσκετ στην ιστορία των δικτύων του ESPN και ο δεύτερος πιο δημοφιλής αγώνας από όλα τα αθλήματα, μετά το ποδόσφαιρο.

Αυτοί οι αριθμοί είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το κολεγιακό μπάσκετ γυναικών δεν είναι πλέον μόνο ένα άθλημα που παρακολουθείται από ένα εξειδικευμένο κοινό και πως το μπάσκετ γυναικών, γενικά, έχει ανέβει επίπεδο και μαζί του θα παρασύρει και τον γυναικείο αθλητισμό συνολικά.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]