sue_bird_and_pau_gasol.
08/09/2023
ΜΠΑΣΚΕΤ

Η Σου Μπερντ και ο Πάου Γκασόλ στο πλευρό της Τζένι Ερμόσο

Μαριλένα Καλόπλαστου

Δύο θρύλοι του μπάσκετ, η Σου Μπερντ και ο Πάου Γκασόλ, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών του 2026, σχολίασαν την υπόθεση της παραβιαστικής συμπεριφοράς του Λουίς Ρουμπιάλες.

Στη Μανίλα των Φιλιππίνων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ, δύο μεγάλοι του αθλήματος, η Σου Μπερντ των ΗΠΑ και ο Ισπανός βετεράνος της Ισπανίας Πάου Γκασόλ, στην συνέντευξη Τύπου που έγινε στο πλαίσιο της παρουσίασης του Παγκοσμίου Γυναικών του 2026, εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Τζένι Ερμόσο και παράλληλα τη βαθιά τους απογοήτευση για την παραβιαστική συμπεριφορά του Λουίς Ρουμπιάλες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ο Πάου Γκασόλ, Παγκόσμιος Πρέσβης του τελευταίου Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών στο Σίδνεϊ, ήταν δίπλα στη θρυλική Σου Μπεντ, κι αμφότεροι κλήθηκαν να σχολιάσουν τι συνέβη κατά τη διάρκεια των εορτασμών του θριάμβου στης Ισπανίας στη διοργάνωση της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

«Ξεκινά με το να μπορούν οι άνθρωποι να πουν την αλήθεια τους κρατώντας τις εξουσίες που είναι υπόλογες για την έλλειψη των καλύτερων», πήρε πρώτη τον λόγο η Μπερντ.«Νομίζω ότι είναι μια πολύ θλιβερή κατάσταση, αυτό που συνέβη στην Τζένι. Την υποστηρίζω πλήρως. Νομίζω ότι όλοι το είδαμε με τα μάτια μας. Και, το λυπηρό μέρος είναι ότι ακόμα και όταν το βλέπεις, οι άνθρωποι δεν θεωρούνται απαραίτητα υπεύθυνοι», πρόσθεσε

Ο Γκασόλ ακολούθησε εκφράζοντας την απογοήτευσή του για την συμπεριφορά του επικεφάλης του ισπανικού ποδοσφαίρου. «Συμφωνώ απόλυτα με τη Σου. Για εμάς στην Ισπανία, βλέποντας τη χώρα μου να κερδίζει για πρώτη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν απογοητευτικό να βλέπουμε να συμβαίνει λίγο αργότερα, μια τέτοιου είδους συμπεριφορά. Ήταν δύσκολο να το ζήσει αυτό, βλέποντας εκείνη τη στιγμή της χαράς και της ευτυχίας να της αφαιρείται. Ήταν πολύ προκλητικό και το αντιμετωπίζουμε ακόμα...»

«Ο Κόμπι ήθελε να έχει η Τζίτζι τις ίδιες ευκαιρίες που είχε εκείνος στο μπάσκετ»

Επιπλέον, ο Πάου Γκασόλ μίλησε επίσης για τους στόχους και το όραμα του θρυλικού Κόμπι Μπράιαντ για το μπάσκετ γυναικών: «Ο αντίκτυπός του πραγματικά με επηρέασε, με επηρέασε και με ενέπνευσε να ασχοληθώ και να είμαι προορατικός. Είχε σχέδια, μπορούσαμε να το δούμε. Ήθελε η Τζίτζι να έχει τις ίδιες ευκαιρίες που είχε εκείνος. Ήταν μέρος αυτής της αλλαγής, και με ενέπνευσε και με άγγιξε. Μου άνοιξε τα μάτια, αποτελώντας μέρος της αλλαγής», είπε.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]