F1 - Αλόνσο: «Tο GP Ιαπωνίας ένας από τους πέντε καλύτερους αγώνες της καριέρας μου»

F1 - Αλόνσο: «Tο GP Ιαπωνίας ένας από τους πέντε καλύτερους αγώνες της καριέρας μου»
Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin ήταν πολύ χαρούμενος με την απόδοσή του και το αποτέλεσμα που πήρε στον αγώνα της Formula 1 στη Σουζούκα.

Στο Grand Prix Ιαπωνίας της Formula 1 η Aston Martin F1 παρουσίασε το πρώτο μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεών της στη σεζόν. Το νέο δάπεδο, τα sidepods και το αμάξωμα είχαν ως στόχο τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης και της φθοράς των ελαστικών.

Τα κέρδη δεν φάνηκαν σε μεγάλο βαθμό, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στην 6η θέση, 44 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή Μαξ Φερστάπεν. Στους τελευταίους γύρους έπρεπε να αντέξει στην πίεση των δύο Mercedes και του Όσκαρ Πιάστρι, κάτι που κατάφερε με επιτυχία.

Παρά το γεγονός πως οι αναβαθμίσεις δεν τον βοήθησαν να παλέψει για το βάθρο, ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα που κατέκτησε. Μάλιστα, συγκαταλέγει τον αγώνα της Ιαπωνίας σε έναν εκ των καλύτερων της καριέρας του.

«Πιστεύω πως ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας μου, ένα από τα καλύτερα τριήμερά μου. Ήταν ένα πολύ δυνατό τριήμερο, από την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών μέχρι και τον αγώνα της Κυριακής. Πιθανότατα το GP Ιαπωνίας ήταν ένας εκ των πέντε καλύτερων αγώνων της καριέρας μου. Ένιωσα μια ιδιαίτερη σύνδεση με το μονοθέσιο. Πιστεύω πως δεν ήμασταν για τις θέσεις 5 και 6 στις κατατακτήριες και στον αγώνα. Είμαστε ξεκάθαρα πιο αργοί από τις Red Bull και Ferrari και πιστεύω πως η McLaren και η Mercedes είναι επίσης ταχύτερες από εμάς. Η Mercedes έκανε πειράματα και είχαν μια παράξενη στρατηγική και το εκμεταλλευτήκαμε. Ο Πιάστρι πιστεύω πως δεν είχε την τελική ταχύτητα να επιτεθεί. Όμως δεν είναι ρεαλιστικό αποτέλεσμα η 6η θέση και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος», δήλωσε ο Ισπανός.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Κίνας το τριήμερο 19-21 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!