WRC - Σε ρυθμό πρωταθλητή ο Ροβάνπερα, σε απόγνωση η Hyundai (vid)

WRC - Σε ρυθμό πρωταθλητή ο Ροβάνπερα, σε απόγνωση η Hyundai (vid)
Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι, με τον Φινλανδό της Toyota στην κορυφή και την Hyundai να αντιμετωπίζει προβλήματα από νωρίς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ συνεχίζεται με το απαιτητικό και ξεχωριστό Ράλλυ Σαφάρι, με τους οδηγούς να φτάνουν στα όρια τα αγωνιστικά τους, στα πανέμορφα τοπία της Κένυας. Οι ιδιαίτερες αυτές συνθήκες κατά την Παρασκευή, πρώτη πλήρη ημέρα του ράλλυ, δυσκόλεψαν όλους τους οδηγούς και έφεραν εγκαταλείψεις και προβλήματα σε κάποιους.

Στο τέλος της ημέρας, στην πρώτη θέση συναντάμε τον δύο φορές πρωταθλητή Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος με το GR Yaris Rally1 δεν έχει «ξεκολλήσει» από την κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota Gazoo Racing, μας υπενθύμισε για ακόμη μία φορά γιατί είναι ο κορυφαίος του αθλήματος, καθώς σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές κατάφερε να είναι ταχύτερος από τους υπόλοιπους. Η μέρα δεν θα μπορούσε να πάει καλύτερα για την Toyota, καθώς στην δεύτερη αλλά και την τρίτη θέση βρίσκονται οι άλλοι δύο της οδηγοί, Έλφιν Έβανς (2ος) και Τακαμότο Κατσούτα (3ος). Η διαφορά του Βρετανού με τον Ροβάνπερα είναι στα 56,9 δευτερόλεπτα, ενώ η διαφορά του Κατσούτα με τον Ροβάνπερα είναι στο 1:00.8.

Από την άλλη, η μέρα της Hyundai ήταν ένας... εφιάλτης. Από αρκετά νωρίς μέσα στην 3η ειδική διαδρομή, ο Τιερί Νεβίλ είχε κλατάρισμα στον πίσω δεξί τροχό του i20 N Rally1 και αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει, χάνοντας έτσι αρκετό χρόνο με αποτέλεσμα να πέσει στην 6η θέση. Ο Εσαπέκα Λάπι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την 5η Ειδική Διαδρομή λόγω σπασμένου κιβωτίου και έτσι ο Φινλανδός οδηγός τέθηκε εκτός αγώνα για το υπόλοιπο της ημέρας. Η κακή τύχη της Hyundai δεν σταμάτησε εκεί. Στην 6η ΕΔ, ακριβώς μετά την εγκατάλειψη του Λάπι, αναγκάστηκε να αποσυρθεί και ο teammate του Οτ Τάνακ, ο οποίος πάτησε μια μεγάλη πέτρα και «έστειλε» το Hyundai i20N Rally1 σε ένα ανάχωμα.

Μετά την 7η ΕΔ η γενική κατάταξη έχει ως εξής:

Γενική κατάταξη Παρασκευής

Japan Airlines - Part 2 😁✈️ pic.twitter.com/YBfumifcEi

Το Ράλλυ Σαφάρι συνεχίζεται το Σάββατο, με έξι Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 150,88 χιλιομέτρων.

Photo credits: @OfficialWRC/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!