F1 - Φερστάπεν: «Η σημερινή pole ήταν μη αναμενόμενη, η Ferrari δείχνει γρήγορη»

F1 - Φερστάπεν: «Η σημερινή pole ήταν μη αναμενόμενη, η Ferrari δείχνει γρήγορη»
O πρωταθλητής της Formula 1 πήρε την pole position στην Αυστραλία, τρίτη φετινή σε ισάριθμα Grand Prix.

Μπορεί η Ferrari να έδειχνε έτοιμη να εξασφαλίσει την pole position στο Grand Prix Αυστραλίας, όμως ο Μαξ Φερστάπεν είχε διαφορετική γνώμη. Ο 26χρονος Ολλανδός έκανε δύο πολύ γρήγορους γύρους στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών και με χρόνο 1:15.915 εξασφάλισε την πρώτη θέση στο grid της Κυριακής (εκκίνηση στις 6 το πρωί, ώρα Ελλάδας, το live του Gazzetta από τις 5.30 πμ).

Ήταν η τρίτη φετινή pole position για τον Φερστάπεν σε ισάριθμούς αγώνες και 35η στην καριέρα του στη Formula 1. Ο ίδιος πάντως - στις δηλώσεις του μετά τις κατατακτήριες δοκιμές, έδειξε σαν να μην περίμενε ότι θα βρεθεί στην κορυφή. «Θα έλεγα ότι η σημερινή pole ήταν μη αναμενόμενη, όμως είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μας στο Q3. Ένιωσα πολύ καλά και στους δύο γύρους που έκανα, ήταν απολαυστικοί. Ήταν ένα δύσκολο διήμερο μέχρι στιγμής για εμάς, όμως τα καταφέραμε στο τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Σχετικά με το αν θα καταφέρει να κρατήσει πίσω του τους δύο οδηγούς της Scuderia Ferrari (ο Κάρλος Σάινθ θα εκκινήσει δίπλα του στο griid και ο Σαρλ Λεκλέρ από την 5η θέση), ο πρωταθλητής της F1 δήλωσε: «Η Ferrari δείχνει πολύ γρήγορη και σε ρυθμό αγώνα. Οπότε υπάρχει ένα ερωτηματικό ενόψει του αγώνα της Κυριακής, αλλά αυτό είναι που κάνει συναρπαστική τη Formula 1. Θα διαπιστώσουμε τι ισχύει στον αγώνα».

Photo Credits: Getty Images/Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!