F1, Αυστραλία: Τίποτα δεν σταματά τον Φερστάπεν που πήρε την pole

F1, Αυστραλία: Τίποτα δεν σταματά τον Φερστάπεν που πήρε την pole
Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull Racing συνέχισαν το φετινό σερί τους στη Μελβούρνη παρά τις δυσκολίες.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας, του τρίτου φετινού αγώνα της Formula 1, εξελίχθηκε σε άλλη μία επίδειξη δύναμης του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull Racing, που εξασφάλισαν και την τρίτη φετινή pole position, παρότι δεν φαίνονταν να είναι το φαβορί στο Άλμπερτ Παρκ. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν ο ταχύτερος οδηγός της Scuderia Ferrari και πήρε τη δεύτερη θέση ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ με την άλλη Red Bull ήταν τρίτος.

Q1

Με τον καιρό να είναι πολύ καλός στη Μελβούρνη, το πρώτο σκέλος των κατατακτήριων ξεκίνησε με 19 συμμετέχοντες, αφού ο Λόγκαν Σάρτζεντ έμεινε εκτός GP Αυστραλίας, μετά το ατύχημα του Άλεξ Άλμπον στο FP1 και την απόφαση της Williams να δώσει το μονοθέσιο του Αμερικανού στον Ταϊλανδό για τη συνέχεια του grand prix.

Οι Ferrari έδειξαν για άλλη μία φορά την ταχύτητά τους στην Αυστραλία και ανέβηκαν αρχικά στις δύο πρώτες θέσεις στον πίνακα των χρόνων, με τον Κάρλος Σάινθ μπροστά από τον Σαρλ Λεκλέρ, και τον Αλόνσο να κάνει τη μίνι-έκπληξη και να είναι 3ος. Οι Red Bull ωστόσο δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και οι Πέρεζ και Φερστάπεν ανέβηκαν στο τέλος στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Στη μάχη της αποφυγής του αποκλεισμού, οι θέσεις που προσπαθούσαν να αποφύγουν οι οδηγοί ήταν οι τελευταίες τέσσερις αντί για πέντε, λόγω της απουσίας του Σάρτζεντ. Οι οδηγοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν ήταν οι Χούλκενμπεργκ, Γκασλί, Ρικάρντο και Ζου. Ο τοπικός ήρωας Ντάνιελ Ρικάρντο έμεινε στη 18η γιατί ο καλύτερος χρόνος του, που τον είχε φέρει άνετα μέσα στη 15άδα, διαγράφηκε λόγω παραβίαση των ορίων της πίστας.

Q2

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους οι Ferrari βγήκαν στην πίστα με χρησιμοποιημένα ελαστικά, σε αντίθεση με τις Red Bull που είχαν από την αρχή φρέσκα. Έτσι, το γεγονός ότι ο Φερστάπεν ήταν αρχικά ο ταχύτερος, μπροστά από τον Πιάστρι της McLaren ήταν απόλυτα αναμενόμενο.

Με βάση τη φόρμα της Ferrari σε αυτόν τον αγώνα, αναμενόμενη ήταν η πρωτιά του Σάινθ, όταν έβαλε φρέσκα ελαστικά. Ο Λεκλερ ωστόσο δεν έκανε καλό γύρο και έμεινε στην 3η θέση, πίσω από τον Φερστάπεν και μπροστά από τον Πιάστρι. Ο Μονεγάσκος όμως έκανε και άλλη μία προσπάθεια και τελικά πήρε τη 2η θέση.

Στη μάχη για την είσοδο στη 10άδα είχαμε μία μεγάλη έκπληξη. Καθώς οι Γιούκι Τσουνόντα και Λανς Στρολ κατάφεραν στο τέλος να περάσουν, άφησαν εκτός τον Λούις Χάμιλτον. Ο 7 φορές πρωταθλητής έμεινε στην 11η θέση, με τον Ράσελ να περνά οριακά στη 10η θέση. Μαζί με τον Χάμιλτον αποκλείστηκαν οι Άλμπον, Μπότας, Μάγκνουσεν και Οκόν.

Q3

Στο ξεκίνημα του τρίτου σκέλους φαινόταν ότι η μάχη της pole θα δινόταν ανάμεσα στους οδηγούς της Ferrari και στον Μαξ Φερστάπεν, με αουτσάιντερ τον αγαπημένο της εξέδρας -ως Αυστραλό- Όσκαρ Πιάστρι. Αυτό επιβεβαιώθηκε εν μέρει με την πρώτη γρήγορη προσπάθεια των οδηγών, καθώς ο Φερστάπεν έκανε έναν πολύ καλό γύρο και ανέβηκε πρώτος, σχεδόν 3 δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον Σάινθ και τον Λεκλέρ στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Όλα θα κρίνονταν στη 2η γρήγορη προσπάθεια, με τις Ferrari να είναι το ερωτηματικό καθώς ξαφνικά δεν φαίνονταν πια το απόλυτο φαβορί για την pole. Και όντως, ο Μαξ Φερστάπεν βελτίωσε ακόμα περισσότερο το χρόνο του και εξασφάλισε για τρίτο αγώνα στη σειρά φέτος την pole position. Ο Κάρλος Σάινθ πήρε τη 2η θέση και θα είναι δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, μπροστά από τους Πέρεζ και Νόρις. Απογοήτευση για τον Λεκλέρ, που έμεινε στην 5η θέση μετά από ένα λάθος στο τέλος και ακολούθησαν οι Πιάστρι, Ράσελ, Τσουνόντα, Στρολ και Αλόνσο.

Ο αγώνας της Κυριακής θα αρχίσει στις 6:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

QP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!