Honda NX 500: Στα χέρια μας για στρώσιμο

Κώστας Παστρίμας
Honda NX 500: Στα χέρια μας για στρώσιμο
Με το που πάτησε τις ρόδες του στην Ελλάδα, η Andeli μάς το παραχώρησε με μηδέν χιλιόμετρα για μια πρώτη επαφή.

Το Honda NX 500 καταφθάνει στους δρόμους, φέρνοντας μια αύρα ανανέωσης στην κατηγορία των all-around μοτοσικλετών. Στα χέρια μας βρέθηκε ένα αντίτυπο με μηδενικά χιλιόμετρα, παραχωρημένο από τους πολύ καλούς μας φίλους στην Andeli Mototouring, και μας δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να το στρώσουμε και να ανακαλύψουμε την κάθε πτυχή του.

Honda NX 500

Από την πρώτη στιγμή, το NX 500 εντυπωσιάζει με τον δυναμικό σχεδιασμό του. Η μάσκα του μοντέλου, ενισχυμένη με διπλό προβολέα, επιβεβαιώνει την περιπετειώδη φύση του, προσδίδοντας μια αισθητική που συνδυάζει το μοντέρνο με το κλασικό. Εκεί όπου το CB 500X κρατούσε μια πιο συντηρητική γραμμή, το NX 500 τολμά περισσότερο, φέρνοντας στο προσκήνιο ένα νέο πρόσωπο για τη Honda στην κατηγορία των μεσαίων commuters.

Honda NX 500
Φωτογραφίες: Λάμπρος Στοιχειός

«Φωνάζει» Honda

Η αίσθηση που προσφέρει το NX 500 καθώς το οδηγείς, ξεκινά από την άνεση και την ποιότητα κατασκευής. Με συνολικό βάρος που δεν ξεπερνά τα 196 κιλά, το νέο μοντέλο προσφέρει μια ευελιξία και μια οδηγική συμπεριφορά που θυμίζουν το CB 500X, αλλά με μια ενισχυμένη δόση σταθερότητας και ανταπόκρισης.

Στον τομέα της κινητήριας μονάδας, το NX 500 διατηρεί τον ίδιο αξιόπιστο δικύλινδρο 471 κ.εκ. με το CB 500X, προσφέροντας 47,6 ίππους. Ωστόσο, η αίσθηση που παρέχει ο κινητήρας του NX 500 είναι ακόμα πιο βελούδινη και πολιτισμένη, ενώ οι προσθήκες όπως το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης και το wheelie control, ενισχύουν την ασφάλεια και τον έλεγχο σε κάθε δρόμο.

Honda NX 500
Φωτογραφίες: Λάμπρος Στοιχειός

Το CB 500X ήταν γνωστό για τις ικανότητές του στον αστικό ιστό αλλά και στις πιο μακρινές περιπέτειες και το NX 500 έρχεται να συνεχίσει αυτή την παράδοση με αναβαθμισμένες δυνατότητες. Η ανάρτηση και το σύστημα φρένων έχουν λάβει σημαντικές βελτιώσεις, προσφέροντας μια ακόμη πιο δυναμική και ευχάριστη οδηγική εμπειρία, ενώ η νέα ψηφιακή οθόνη TFT 5 ιντσών και η συνδεσιμότητα με smartphone αναβαθμίζουν τον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας.

Για όλους και για όλα

Αφού περάσαμε αρκετές ώρες στη σέλα του NX 500, στρώνοντάς το σε κάθε είδος δρόμους και ανακαλύπτοντας τις ικανότητές του. Κινηθήκαμε στην πόλη, βγήκαμε στον αυτοκινητόδρομο και περάσαμε από επαρχιακές «στριφτερές» διαδρομές. Η εμπειρία ήταν αδιαμφισβήτητα θετική. Μέσα στην πόλη είναι ευέλικτο σαν «παπί» και καταναλώνει ελάχιστο καύσιμο.

Honda NX 500
Φωτογραφίες: Λάμπρος Στοιχειός

Στον πιο ανοιχτό δρόμο, είναι όσο πρέπει ικανό για να μη φοβηθεί καμία απόσταση. Όσοι έχουν σκοπό να περάσουν πολλές ώρες πάνω στη σέλα ίσως θελήσουν να επενδύσουν σε αναβαθμισμένο υλικό στη σέλα και σε μια μεγαλύτερη ζελατίνα, αλλά στο ταξίδι-αστραπή Αθήνα-Λάρισα χωρίς στάση που πραγματοποιήσαμε εμείς ο αναβάτης δεν αντιμετώπισε άξια λόγου προβλήματα. Όλα αυτά, βέβαια, σε ρυθμό στρωσίματος και με προσοχή και σεβασμό στον κινητήρα, κάτι που συνέβαλε στην πολύ καλή κατανάλωση, που στη διάρκεια αυτής της γνωριμίας ήταν μόλις 4,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Honda NX 500
Φωτογραφίες: Λάμπρος Στοιχειός

Το νέο Honda NX 500 δεν αντικαθιστά απλώς το CB 500X· επαναπροσδιορίζει τα μεσαία μοντέλα της μάρκας, συνδυάζοντας την κλασική αξιοπιστία και πολυχρηστικότητα της Honda με σύγχρονες καινοτομίες που προσδίδουν μια ακόμα πιο πλούσια και συναρπαστική οδηγική εμπειρία.

Φωτογραφίες: Λάμπρος Στοιχειός

Στο gmotion by gazzetta επιλέγουμε κορυφαίο εξοπλισμό ασφάλειας και προστασίας μόνο από το motomarket

motomarket

Andeli Mototouring

Η δοκιμή που μόλις διαβάσατε κατέστη δυνατή επειδή η Andeli Mototouring μας παραχώρησε μία ολοκαίνουρια Honda ΝΧ 500. Κι αν δεν έχετε ξανακούσει για την Andeli, τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να τη μάθετε. Γιατί η Andeli Mototouring είναι μια εταιρεία που προσφέρει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες στους μοτοσικλετιστές, για να τους βοηθήσει να γευτούν όσο γίνεται εντονότερα και ευκολότερα το μαγικό αυτόν κόσμο.

Η Andeli είναι μία 100% ελληνική εταιρεία, η πρώτη που δραστηριοποιήθηκε στο leasing μοτοσικλετών και scooter. Kαλύπτει τις ανάγκες μεμονωμένων μοτοσικλετιστών αλλά και ομάδων από αναβάτες που θέλουν να χαρούν τον κόσμο της μοτοσικλέτας. Παρέχει τη δυνατότητα για βραχυχρόνια ενοικίαση μοτοσικλετών και scooter κάθε τύπου και κυβισμού, καθώς και τη δυνατότητα για μακροχρόνια μίσθωση μοντέλων της Honda.

Στόλος Andeli

Ταυτόχρονα διοργανώνει και μοτοσικλετιστικές εκδρομές σε Ελλάδα και εξωτερικό με αναγνωρισμένους F.I.M Moto Tour Assistants.

Σε κάθε περίπτωση, οι προδιαγραφές ξεφεύγουν από τα στερεότυπα και χαρακτηρίζονται από παροχές με ξεκάθαρα ευρωπαϊκά πρότυπα. Με όπλα της την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία, μπορεί και προσφέρει 5ετή εγγύηση, 24ωρη τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, όχημα αντικατάστασης και μεγάλη ευελιξία στην αναπροσαρμογή των εκάστοτε προγραμμάτων.

Μπορείτε να γνωρίσετε την ομάδα της Αndeli αλλά και το στόλο των μοτοσικλετών της στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Μεσογείων 355, ΤΚ 15231, Χαλάνδρι Αττικής και να επικοινωνήσετε μαζί της στο τηλέφωνο 210-6533968 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Andeli Mototouring

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!