Renault: Το Scenic E-Tech αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024

Κώστας Παστρίμας
Renault: Το Scenic E-Tech αναδείχτηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024
Το γαλλικό ηλεκτρικό μοντέλο κέρδισε στην υψηλού κύρους ψηφοφορία του ευρωπαϊκού COTY.

Το Renault Scenic E-Tech electric αναδείχθηκε το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 στην ετήσια ψηφοφορία του COTY. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (Ελβετία) τη Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου.

Μετά τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας τον περασμένο Νοέμβριο, το Scenic επιλέχθηκε ως ένα από τους επτά φιναλίστ: BMW 5-series, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Renault Scenic, Toyota C-HR, και Volvo EX30.

Ο νικητής του τροπαίου επιλέχθηκε από μια επιτροπή 58 δημοσιογράφων αυτοκινήτου από 22 χώρες. Το Scenic κατέκτησε την πρώτη θέση με 329 βαθμούς, γινόμενο έτσι το έβδομο όχημα της Renault που στέφεται με τον πολυπόθητο τίτλο «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», ακολουθώντας το Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003), και Clio (2006).

Renault Scenic
Φωτογραφίες: Renault

«Το να κερδίζεις τον διακεκριμένο τίτλο 'Αυτοκίνητο της Χρονιάς' αποτελεί μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για όλους στον Όμιλο Renault και τη μάρκα Renault. Αυτή η αναγνώριση δείχνει ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές: ρεκόρ αυτονομίας, γενναιόδωρο και προσκαλώντας εσωτερικό χώρο, όλα με στενή διαχείριση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος! Όταν προσθέσετε την οδηγική απόλαυση και τον εξοπλισμό ‘voiture à vivre’ όπως η νέα πανοραμική ηλιοροφή Solarbay ή το τελευταίας γενιάς σύστημα OpenR Link με ενσωματωμένα συστήματα Google, το Scenic διαθέτει όλα τα σωστά χαρακτηριστικά για να ενισχύσει τη θέση του στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών οχημάτων», δήλωσε ο Φαμπρίς Καμπολίβ, CEO της μάρκας Renault.

Ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα που αναπτύχθηκε στη μεσαία πλατφόρμα AmpR (πρώην CMF-EV), το Scenic E-Tech electric σχεδιάστηκε για όσους αναζητούν ευελιξία. Μηδενικές εκπομπές, ευέλικτο, σχετικά ελαφρύ (1,890 kg) και συμπαγές (4.47 m μήκος), το Scenic είναι στο στοιχείο του στους δρόμους της πόλης. Για μακρινά ταξίδια, το Scenic προσφέρει έως και 625 χλμ αυτονομίας (WLTP), άνεση, ευρύχωρο εσωτερικό και τεχνολογικά ενισχυμένη οδηγική απόλαυση. Οι παραγγελίες είναι ήδη ανοικτές, και τα πρώτα οχήματα θα φτάσουν σύντομα στο δίκτυο της Renault.

Φωτογραφίες: Renault

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!