Formula E: Κάσιντι και Jaguar κυριάρχησαν στη Σ. Αραβία (vid)

Κώστας Παστρίμας
Formula E: Κάσιντι και Jaguar κυριάρχησαν στη Σ. Αραβία (vid)
Ο Νικ Κάσιντι κέρδισε το δεύτερο αγώνα στην Ντιρίγια και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Νικ Κάσιντι από την ομάδα Jaguar TCS Racing πήρε την πρώτη του φετινή νίκη για το Πρωτάθλημα Formula E στο δεύτερο Diriyah E-Prix μετά το χθεσινό, που κέρδισε ο Τζέικ Ντένις. Ο Κάσιντι παρέμεινε σταθερός, απέφυγε τα λάθη και έλεγχε τον αγώνα, παρά την πίεση από τον δεύτερο, Ρόμπιν Φράινς της Envision Racing, και τον τρίτο, Όλιβερ Ρόουλαντ της Nissan.

Ο Φράινς ξεκίνησε δυνατά, προηγούμενος του Ρόουλαντ στην πρώτη στροφή, αλλά ο Κάσιντι με την Jaguar I-TYPE 6 του κατάφερε να παραμείνει κοντά και τελικά να πάρει την πρωτοπορία. Ο Τζέικ Χιούζ της NEOM McLaren τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Στόφελ Βαντόορν της DS PENSKE κατέλαβε την πέμπτη θέση. Ο Σασά Φενεστράζ της Nissan ακολούθησε στην έκτη θέση.

Ο Πασκάλ Βέρλαϊν της TAG Heuer Porsche τερμάτισε στην έβδομη θέση, ενώ ο δις πρωταθλητής Ζαν-Ερίκ Βερν της DS PENSKE ακολούθησε στην όγδοη θέση. Ο Μαξιμίλιαν Γκίντερ της Maserati MSG Racing και ο πρωταθλητής Τζέικ Ντένις της Andretti συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα.

Αυτή η νίκη έφερε τον Κάσιντι στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 18 βαθμούς προβάδισμα από τον Βέρλαϊν, ενώ η ομάδα Jaguar TCS Racing προηγείται στην κατάταξη των ομάδων. Η Formula E επιστρέφει στις 16 Μαρτίου για τον 4ο γύρο της σεζόν στο Σάο Πάολο.

» Αποτελέσματα

» Βαθμολογίες

Φωτοφραφία: Jaguar TCS Racing/Χ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!