WRC - Αλλαγή στη διοίκηση της Hyundai Motorsport, τι σημαίνει για το μέλλον της ομάδας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
WRC - Αλλαγή στη διοίκηση της Hyundai Motorsport, τι σημαίνει για το μέλλον της ομάδας
Μεγάλες αλλαγές στα διοικητικά της Hyundai Motorsport, με τον Σιρίλ Αμποτεμπούλ να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο του αγωνιστικού τμήματος.

Λίγες ημέρες πριν την ολοκλήρωση της φετινής χρονιάς, η Hyundai Motorsport προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές. Ο Σιρίλ Αμπιτεμπούλ αναλαμβάνει πλέον τα ηνία ως ο νέος πρόεδρος στο αγωνιστικό τμήμα της κορεατικής φίρμας.

Διαδέχεται τον Σιν Κιμ, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο τον Απρίλιο του 2022. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης του σεζόν ως επικεφαλής της ομάδας του WRC. Στο 2024 θα συνεχίσει στο ρόλο αυτό, με τις αρμοδιότητές του ωστόσο να αυξάνονται λόγω των διαφορετικών πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχει η Hyundai.

«Πρέπει να ευχαριστήσω τον Σιν Κιμ που με έφερε στη Hyundai Motorsport και για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν στη Hyundai για το νέο μου ρόλο. Έχουμε ξεκάθαρους στόχους σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες συμμετέχουμε. Το καθήκον μας είναι να μεταμορφώσουμε τη Hyundai Motorsport σε αυτό που αντικατοπτρίζει η μάρκα και να έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε μια αντιπροσωπευτική πλατφόρμα για τις εκδόσεις N. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας», ανέφερε ο Αμπιτεμπούλ.

Η Hyundai πραγματοποίησε δοκιμές στη Φινλανδία πριν από μερικές ημέρες ως μέρος της προετοιμασίας της για τη σεζόν του WRC του 2024. Με τον Όιτ Τάνακ να επιστρέφει στο δυναμικό της, επιβεβαίωσε όλα όσα είχε πει νωρίτερα στη χρονιά αποκλειστικά στο gazzetta.gr. Ο στόχος πλέον είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος οδηγών και κατασκευαστών.

Το ερώτημα μετά την προαγωγή του Αμπιτεμπούλ σε πρόεδρο της Hyundai Motorsport είναι: ποιο είναι το επόμενο βήμα της κορεατικής φίρμας και αν έχει μέλλον στο WRC.

Hyundai WRC

Στο παρελθόν έχει συνδεθεί με διάφορους άλλους θεσμούς, ενώ τα τελευταία χρόνια το «φλερτ» της με τους αγώνες αντοχής ολοένα και μεγαλώνει. Το WEC είναι το πρωτάθλημα που προσελκύει τους κατασκευαστές και η τεχνολογία υδρογόνου που θα υιοθετηθεί τα επόμενα χρόνια είναι σίγουρα πόλος έλξης για τη Hyundai.

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν είναι τυχαία η ανάθεση της ηγεσίας της Hyundai Motorsport στον Αμπιτεμπούλ.

Φωτογραφίες: Jaanus Ree / Redbullcontentpool.com, Shell Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!