F1 - Δοκιμές Άμπου Ντάμπι: Συντρίμμια η Mercedes του Ράσελ, η Alpine ταχύτερη

F1 - Δοκιμές Άμπου Ντάμπι: Συντρίμμια η Mercedes του Ράσελ, η Alpine ταχύτερη
Σε ένα επεισοδιακό τεστ στη Γιας Μαρίνα, οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula 1 είπαν «αντίο» στο 2023 και τα μονοθέσιά τους πλέον παίρνουν… σύνταξη.

Το καθιερωμένο τεστ νέων οδηγών της Formula 1 πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Άμπου Ντάμπι. Λιγότερο από 48 ώρες μετά τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν, μονοθέσια βρέθηκαν και πάλι στη Γιας Μαρίνα για μία ημέρα δοκιμών.

Οι δέκα ομάδες είχαν από δύο μονοθέσια, ένα που οδήγησε κάποιος οδηγός της ακαδημίας τους ή δίχως εμπειρία σε Grand Prix και ένα που οδηγούσε κάποιος από τους βασικούς τους οδηγούς, στο οποίο η Pirelli τοποθέτησε πειραματικά ελαστικά ως μέρος δοκιμών της για τις σεζόν του 2024 και του 2025.

Η Mercedes στον τοίχο

Το μεγαλύτερο συμβάν της ημέρας ήταν η έξοδος του Τζορτζ Ράσελ. Ο Βρετανός οδηγός είχε έξοδο την τέταρτη ώρα των δοκιμών στη στροφή 6 και διέλυσε την W14 του ενώ είχε συμπληρώσει 58 γύρους. Σύμφωνα με τη γερμανική ομάδα υπήρξε τεχνικό πρόβλημα που οδήγησε στο ατύχημα και διεξάγει έρευνα για τα αίτια. Ευτυχώς, ο 26χρονος είναι καλά στην υγεία του.

Αυτή δεν ήταν η μοναδική διακοπή. Διαρροή νερού μεταξύ των στροφών 13 και 14 είχε βάλει «φρένο» στις δοκιμές, ενώ ο Αγιούμου Ιγουάσα σταμάτησε το μονοθέσιο της AlphaTauri στην πίστα λόγω μηχανικού προβλήματος.

Η Alpine ταχύτερη στο φινάλε της σεζόν

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο Έστεμπαν Οκόν της Alpine. O Γάλλος συμπλήρωσε 110 γύρους με την A523 του και σημείωσε καλύτερη επίδοση στο 1:24,393. Δεύτερος για μόλις 0,269 δευτερόλεπτα, ήταν ο Πάτο Ο’ Γουόρντ της McLaren. O Μεξικανός σταρ του Indycar συμπλήρωσε 103 γύρους στο τιμόνι της MCL60.

Τρίτος ήταν ο οδηγός της ακαδημίας της Mercedes, Φρέντερικ Βέστι, ο οποίος ήταν μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Ο’ Γουόρντ. Ο Σέρχιο Πέρεζ είχε σήμερα ρόλο οδηγού στη Red Bull Racing και τελείωσε την ημέρα στην 4η θέση.

Πέμπτος ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari και έκτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. O Τζακ Ντούχαν της Alpine ήταν στην 7η θέση, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Ρόμπερτ Σβάρτζμαν με Ferrari, Λόγκαν Σάρτζεντ με Williams και Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari.

Τους περισσότερους γύρους έκανε συνολικά ο Πιέτρο Φιτιπάλντι της Haas, ενώ η Ferrari συμπλήρωσε ως ομάδα τους περισσότερους γύρους στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι με 258.

Αποτελέσματα Δοκιμών Άμπου Ντάμπι

δοκιμές

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!