F1 - Το ρεκόρ του Φέτελ που κυνηγά ο Φερστάπεν

F1 - Το ρεκόρ του Φέτελ που κυνηγά ο Φερστάπεν
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull Racing θα αφήσει ένα ρεκόρ για την επόμενη σεζόν της Formula 1.

Μόλις στα 26 του χρόνια, ο Μαξ Φερστάπεν δεν σταματά να γράφει ιστορία και να σημειώνει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Ήδη ο Ολλανδός έχει σπάσει το δικό του ρεκόρ περισσότερων νικών σε μία σεζόν, καθώς μετρά 17 νίκες. Μάλιστα, μπορεί να το διευρύνει κι άλλο, με δεδομένο πως απομένουν δύο αγώνες για το τέλος της σεζόν.

Ένας τομέας τον οποίο ο Φερστάπεν δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμη, είναι αυτός των κατατακτήριων δοκιμών. Από τις 19 μάχες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, ο Ολλανδός έχει κατακτήσει 11 pole position. Έτσι, ισοφάρισε τα ρεκόρ των Μίκα Χάκινεν από το 1999, Μίκαελ Σουμάχερ από το 2001, Νίκο Ρόσμπεργκ από το 2014 και Λιούις Χάμιλτον από τις σεζόν 2015, 2017 και 2018.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη συγκομιδή αριθμού pole position του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στην καριέρα του έως τώρα.

Εάν ο Φερστάπεν πάρει pole position σε Λας Βέγκας και Άμπου Ντάμπι, θα φτάσει τις 13 σε μία σεζόν και θα ισοφαρίσει τον Άιρτον Σένα στην 3η θέση της σχετικής λίστας. Πράγματι, υπάρχουν και υψηλότεροι αριθμοί pole σε μία σεζόν, που έχουν επιτευχθεί από δύο θρύλους της F1.

Πρόκειται για τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Νάιτζελ Μάνσελ. Ο Γερμανός το 2011 πήρε συνολικά 15 pole position, ενώ ο Βρετανός το 1992 σημείωσε 14 pole position!

Έτσι, ο Φερστάπεν έχει έναν επιπλέον στόχο για τη σεζόν του 2024, πέρα από το να διευρύνει κι άλλο τον εντυπωσιακό αριθμό τίτλων του στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Getty Images / Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!