Η FIA «έριξε άκυρο» στη Haas F1

Πάνος Σεϊτανίδης
Η FIA «έριξε άκυρο» στη Haas F1
Η προσπάθεια της αμερικανικής ομάδας να αλλάξουν τα αποτελέσματα του Grand Prix του Τέξας έπεσε στο κενό.

Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες της Haas F1 να ανατρέψει τα δεδομένα σχετικά με το Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που αποτέλεσε τον δέκατο-όγδοο γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

Η αμερικανική ομάδα είχε ζητήσει να ανοίξει ξανά ο φάκελος του αγώνα, όχι όμως σχετικά με τις σανίδες των πατωμάτων των μονοθεσίων αλλά η παραβίαση των ορίων της πίστας, ελπίζοντας στο να αποκλειστούν από τα τελικά αποτελέσματα κι άλλοι οδηγοί – όχι μόνο ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes-AMG και ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari. Ή έστω να υπάρξουν ποινές που να φέρουν τον δικό της οδηγό, Νίκο Χούλκενμπεργκ, εντός βαθμών.

Εντός της διορίας των 14 ημερών που ορίζουν οι κανονισμοί, η ομάδα του Τζιν Χάας εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμά της να υποβάλλει αίτηση αναθεώρησης αποτελέσματος. Μάλιστα στην ακρόαση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τρίτης 8/11 (ώρα Ελλάδας), κλήθηκαν εκπρόσωποι κι άλλων ομάδων: των Red Bull Racing, Aston Martin και Williams, καθώς και των Mercedes-AMG και Ferrari που ήταν εξ αρχής εμπλεκόμενες.

Για να τεθούν εν αμφιβόλω τα αποτελέσματα του αγώνα στο Όστιν, θα έπρεπε να παρουσιαστούν νέα στοιχεία, τα οποία να θεωρηθούν επαρκή για να ανοίξει ξανά το θέμα. Ωστόσο, παρότι όσα παρουσίασε η Haas F1 κρίθηκαν σημαντικά, δεν ήταν νέα. Έτσι το έτοιμα της απορρίφθηκε.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω αλλαγή στην κατάταξη του Grand Prix του Τέξας και οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές παραμένουν ως έχουν.

Φωτογραφίες: Haas F1 Media Site (Photo by Glenn Dunbar/LAT Images)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!