Έτοιμο για... ταραχή το KTM 790 Duke του 2024 (vid)

Κώστας Παστρίμας
Έτοιμο για... ταραχή το KTM 790 Duke του 2024 (vid)
H ΚΤΜ παρουσίασε το εκρηκτικό της naked 790 Duke για το 2024 με μοναδικό στόχο τη διασκέδαση.

Υπάρχουν εκείνες οι μοτοσικλέτες που μπορούν να καλύψουν τις αστικές μετακινήσεις, υπάρχουν εκείνες που θα σε ταξιδέψουν άνετα και φυσικά εκείνες που θα σε πάνε στο χώμα. Υπάρχει όμως και μια κατηγορία μοτοσικλετών η οποία έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για να χαρίζει χαμόγελα στους αναβάτες και ίσως ο πιο χαρακτηριστικός εκπρόσωπος αυτής της κατηγορίας είναι η KTM 790 Duke.

Από το 2023 που επέστρεψε η μοτοσικλέτα στην γκάμα της εταιρείας αμέσως προκάλεσε ταραχή στο κοινό που λατρεύει τη χαρά της οδήγησης. Για το 2024 η ΚΤΜ συνεχίζει να μοιράζει χαμόγελα παρουσιάζοντας την ανανεωμένη 790 Duke. Η μοτοσικλέτα δεν έχει αλλάξει χαρακτήρα και είναι ξεκάθαρα επικεντρωμένη στην απολαυστική οδήγηση, έχοντας ακόμα καλύτερη ποιότητα και περισσότερη τεχνολογία.

KTM

Ο κινητήρας της KTM 790 Duke είναι ο γνωστός LC8 δικύλινδρος σε σειρά των 799 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 87 Nm ροπής. Συνδυάζεται με μια εξελιγμένη παλέτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως ρυθμιζόμενο traction control και ρυθμιζόμενο φρένο του κινητήρα, ενώ διαθέτει τρεις επιλογές οδήγησης (Rain, Street, Sport).

KTM

Η KTM ρίχνει στο τραπέζι της τεχνολογίας και μια ακόμα επιλογή Track στον αναβάτη ο οποίος μπορεί να παραμετροποιήσει περαιτέρω τα συστήματα της μοτοσικλέτας. Οι αναρτήσεις από την άλλη είναι της WP Apex και συνεργάζονται με το δοκιμασμένο πλαίσιο χωροδικτύωμα, ενώ τα φρένα έχουν δύο δίσκους 300mm εμπρός με 4πίστονες δαγκάνες και ABS.

KTM

Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε πότε θα είναι διαθέσιμη η νέα μοτοσικλέτα, όπως και το πόσο θα κοστίζει. Το μοντέλο του 2023 πάντως είναι διαθέσιμο στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των 9.850 ευρώ.

Βίντεο της KTM 790 Duke 2024.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!