Μια Porsche σε λάτιν ρυθμούς

Μια Porsche σε λάτιν ρυθμούς

Κώστας Παστρίμας
Μια Porsche σε λάτιν ρυθμούς
Η Porsche σε συνεργασία με την Tag Heuer δημιούργησαν δύο μοναδικές Cayman GT4 RS.

Τη δεκαετία του 1950 η Λατινική Αμερική είχε την τιμητική της στους αγώνες αυτοκινήτου. Χώρες όπως η Αργεντινή, το Μεξικό και η Βραζιλία αποτελούσαν σημεία συνάντησης των φανατικών του αυτοκινήτου συνδυάζοντας το γκλάμουρ lifestyle με τα μαγευτικά τροπικά τοπία.

Ένας από τους διάσημους αγώνες της εποχής ήταν ο Carrera Panamericana στον οποίο η Porsche είχε πάρει μέρος με δύο 550 Coupe το 1953. Βασισμένη σε αυτό τον αγώνα, το τμήμα Porsche Sonderwunsch σε συνεργασία με την Tag Heuer, αποφάσισαν αν σχεδιάσουν δύο ξεχωριστές 718 Cayman GT4 RS για να τιμήσουν εκείνο τον αγώνα.

porsche

Τα δύο αυτοκίνητα ξεχωρίζουν από την κωδική ονομασία «152» και «154». Είναι βαμμένα στο ασημί Le Mans Silver χρώμα και ξεχωρίζουν από το λογότυπο 152 η μία και 154 η άλλη είναι τα αυθεντικά νούμερα που χρησιμοποίησαν οι δύο Porsche το 1953.

Στο εμπρός μέρος δεσπόζει ένα μεγάλο λογότυπο της Tag Heuer, του premium κατασκευαστή ρολογιών, ενώ στα πλευρικά υπάρχει ένας κόκκινος Πήγασος που τιμάει την 550 Spyder. Στο εσωτερικό έχει χρησιμοποιηθεί κόκκινο δέρμα, ενώ το ταμπλό και το τιμόνι είναι βαμμένα στην τριχρωμία της σημαίας του Μεξικό.

porsche

Θυμίζουμε ότι η 718 Cayman GT4 RS είναι εξοπλισμένη με έναν 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και 450 Nm ροπής. Τα 0-100Km/h έρχονται σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίξει τα 315 Km/h.

porsche

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!