F1 - Η Ferrari έχει βρει τον επόμενο αστέρα της

F1 - Η Ferrari έχει βρει τον επόμενο αστέρα της
Η ιταλική ομάδα προετοιμάζει από τώρα το έδαφος ώστε να φέρει στη Formula 1 ένα νέο αστέρι που θέλει να πρωταγωνιστήσει.

Η «Silly Season» της Formula 1 για τη σεζόν του 2025 έχει ήδη ξεκινήσει ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καν το πρωτάθλημα της φετινής χρονιάς. Συνολικά 15 οδηγοί έχουν συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στο τέλος του 2024 και η αγορά θα μας απασχολήσει αρκετά.

Η Scuderia Ferrari, εκτός από τη δική της οδηγική σύνθεση, θέλει να βρει θέσει σε ένα μεγάλο ταλέντο της Ακαδημίας της. Πρόκειται για τον οδηγό της Prema στη Formula 2, Όλιβερ Μπέρμαν. Γεννημένος το 2005, ο «Όλι» έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα ταχύτητας και στην παρθενική του σεζόν στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην 6η θέση στη βαθμολογία οδηγών.

Στον τελευταίο αγώνα της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, εφόσον πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορεί να σκαρφαλώσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα ενώ ήδη μετρά 4 νίκες.

Ο επικεφαλής της Prema, Ρενέ Ροσίν, τον έχει χαρακτηρίσει ως ένα εξαιρετικό ταλέντο. Με δεδομένο ότι για την ομάδα του έχουν οδηγήσει στο παρελθόν οι Σαρλ Λεκλέρ, Όσκαρ Πιάστρι, Μικ Σουμάχερ, Νικ Ντε Βρις και άλλοι, σίγουρα μπορεί να ξεχωρίσει τα ταλέντα του αύριο.

Η Ferrari λοιπόν, επιθυμεί να βρει μια θέση στον Μπέρμαν για το 2025. Στην εργοστασιακή ομάδα θα είναι από δύσκολο έως αδύνατο, μιας και ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει πράξει κάτι τέτοιο. Έτσι, θα ψάξει να του βρει μια θέση, πιθανότατα στη Haas, καθώς είναι πελατειακή της ομάδα. Το ενδεχόμενο της Sauber δεν είναι αδύνατο, ωστόσο η εξαγορά της από την Audi σημαίνει πως τα συμφέροντά της δεν συνάδουν με αυτά των Ιταλών.

Η απαίτηση ωστόσο από τον Μπέρμαν είναι να κερδίσει το πρωτάθλημα της Formula 2 την επόμενη χρονιά. Ο Βρετανός αναμένεται να είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών του μέλλοντος μαζί με τους Κίμι Αντονέλι (Ακαδημία Mercedes) και Γιούγκο Γιουγκοτσούκβου (Ακαδημία McLaren).

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!